Politika

Demos: Umjesto suočavanja sa domaćom stvarnošću vjernost globalnim agendama

Odgovori visokih predstavnika crnogorske vlasti - na poražavajuću stvarnost ove zemlje, posebno na sve dramatičnije u uslove života građana u Crnoj Gori - koncentrisani su na vjernost implementacijama agendi na globalnom nivou, saopšteno je iz Demosa.
Demos: Umjesto suočavanja sa domaćom stvarnošću vjernost globalnim agendama
Portal AnalitikaIzvor

Iz te stranke ističu da Đukanović, Vujanović, Lukšić, Lazović neće ni da udostoje građane ni kratkog osvrta na dramatičnu ekonomsku dužničku krizu.
-  Na nelegitimnost vlade, odlazak italijanskog investitora u vitalnom sektoru sa sve izglednije još jednom arbitražom na međunarodnom sudu, na gorku komediju sa KAP i uplatama vlasnika koje se završavaju konferencijama za štampu, na bankrot opština,  na endemsku korupciju, sada već otvorenu političku korupciju kriminalnih grupa u opštinama iz vladajuće partije kako ističe  predsjednik Skupštine i koalicioni činilac vlasti koja vodi ovi zemlju – navodi se u saopštenju Demosa.
Crnogorski pseudo državnici, kako navode, ovih dana sintetizuju pomenutu domaću stvarnost na slijedeći način.
- Premijer Đukanović je iz Beča ohrabrio crnogorske građane da će postići ekonomski standard na nivou zemalja EU 2060. godine. Kasnije je korigovao ovu veselu izjavu da bi to moglo biti znatno kasnije. Vujanović je u Njujorku dramatično saopštio da će Crna Gora smanjiti emitovanje štetnih gasova za 30 odsto do 2030. godine. Lukšić je isto u Njujorku uklopio privredni sektor Crne Gore u univerzalnu razvojnu agendu do 2030. Potpredsjednik vlade za privredu Lazović je sa jedne skupe državne priredbe, takođe neodoljivo naginjao globalnom i modernom nebuloznim porukama crnogorskim građanima da internet uskoro počinje da prenosi i osjećanja i emocije – poručuju iz Demosa.
Ovaj ogroman raskorak između domaće stvarnosti i demagoško – teatralnih izjava bi mogao biti predmet savremene tragikomedije.
- U svakom slučaju radi se, ne samo o ogormnoj  koncentraciji arogancije i otuđenja domaće kvazi elite već i o nastavku  drskog nipodaštavanja domaćeg stanovništva – saopšteno je iz Demosa.

 

Portal Analitika