Abiznis

Kreiran sajt bizniszona.me

U sklopu ‘Programa jačanja kapaciteta lokalnih samouprava u cilju uspostavljanja i upravljanja biznis zonama’, koji Ministarstvo ekonomije sprovodi sa kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori, kreiran je web site www.bizniszona.me.
Kreiran sajt bizniszona.me
Portal AnalitikaIzvor

Sajt će, kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, postojećim i potencijalnim investitorima, pored promocije biznis zona, omogućiti da brže i lakše dođu do svih neophodnih informacija vezanih za projekat koji vodi Ministarstvo ekonomije.

Sajt sadrži promotivne materijale o biznis zonama u Crnoj Gori sa svim podsticajima za ulaganje u svakoj od njih.

Takođe, zainteresovani na sajtu mogu naći na jednom mjestu informacije o investicionom ambijentu u Crnoj Gori, poreskom sistemu, dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava invetsitorima, zatim o programu podsticaja razvoja biznisa, subvencijama za zapošljavanje, poreskim olakšicama, trgovinskim sporazumima, programima Investiciono-razvojnog fonda… Sajt sadrži i podatke o registraciji preduzeća, gdje je na jednostavan način pojašnjena procedura za osnivanje privrednih društava u Crnoj Gori.

Na sajtu je postavljen i zakonodavni okvir gdje se može naći Uredba o podsticaju investicija,  Zakon o koncesijama, Zakon o privrednim društvima, Zakon o stranim investicijama, Zakon o porezu na nepokretnost, Carinski zakon i ostali zakoni iz ove oblasti.

Direkcija za investicije u Ministarstvu ekonomije će  redovno ažurirati sajt, kako bi postao mjesto na kome zainteresovani invetsitori imaju tačnu I pravovremenu informaciju.

Portal Analitika