Podgorica

Glavni grad objavio poziv za kandidature za Nagradu "19. decembar"

Glavni grad Podgorica pozvao je danas privredna društva, javne službe, nevladine organizacije, sportske i druge organizacije, grupe građana, pojedince i gradonačelnika Glavnog grada da predlože kandidate za Nagradu "19. decembar".
Glavni grad objavio poziv za kandidature za Nagradu "19. decembar"
Portal AnalitikaIzvor

- Povodom 19. decembra - praznika Podgorice, Glavni grad dodjeljuje Nagradu "19. decembar", kao javno priznanje za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva koji su od posebnog značaja Podgoricu - navodi se u pozivu koji je otvoren do 16. novembra.

Prema propozicijama, nagrada se dodjeljuje pojedincima, grupama stvaralaca i pravnim licima sa teritorije Glavnog grada, a može se dodijeliti i pojedincima i grupama stvaralaca koji ne žive na teritoriji Glavnog grada i pravnim licima čije sjedište nije na teritoriji Glavnog grada, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Glavni grad. Nagrada se može dodijeliti i za životno dijelo naučnom radniku ili umjetniku čije je životno stvaralaštvo obilježilo vrijeme u kojem je djelovao i čija djela imaju trajan značaj za Glavni grad.

- Djelo treba da predstavlja značajno ostvarenje u određenoj oblasti i da njegova primjena predstavlja doprinos unapređenju privrednog i društvenog razvoja, odnosno da su rezultati rada izuzetne vrijednosti. Djelo, odnosno rezultati rada su publikovanjem ili na drugi način postali dostupni javnosti najkasnije do 16. novembra 2015. godine. Djelo tematski treba da bude vezano za Glavni grad, odnosno da ima poseban značaj za Glavni grad ili da su rezultati rada ostvareni na teritoriji Glavnog grada. Izuzetno, žiri za dodjelu Nagrade može na svojoj sjednici predložiti jednog kandidata za dodjelu Nagrade. Predlozi se dostavljaju u pisanoj formi, sa naznakom za koje se djelo i ostvarene rezultate kandidat predlaže za dodjelu Nagrade i sa obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata - propozicije su ovog poziva.

Svi predlozi treba da budu dostavljeni Službi Skupštine Glavnog grada, Njegoševa 13, sa naznakom: Za Žiri za dodjelu Nagrade "19. decembar", najkasnije do 16. novembra. Više informacija zainteresovani mogu dobiti putem kontakt telefona: 020 / 665 - 022

Portal Analitika