Literatura

Jovan Nikolaidis u Sarajevu promoviše prevod knjige "Eminentne Albanke"

Gost rezidencijalnog programa P.E.N. centra u BiH, Jovan Nikoalidis predstaviće danas u Sarajevu knjigu "Eminentne Albanke" autorice Edi Šukriju koju je preveo s albanskog.
Jovan Nikolaidis u Sarajevu promoviše prevod knjige "Eminentne Albanke"
Portal AnalitikaIzvor

Događaj će, putem videolinka, pratiti i publika u Monsu, zahvaljujući Caffea Europa isimultanom prevodu na francuski koji će biti obezbijeđen.

- Akcent će biti stavljen na povećanje svijesti za rad prevodilaca te njihove javne vidljivosti. Uvodničari će biti generalna sekretra P.E.N. Centra u BiH Azra Bektašagić, i direktor Francuskog instituta u BiH Donato Đulijani - navodi se u najavi.

Ovaj događaj dio je obilježavanja Međunarodnog dana prevodilaca. Organizuje ga P.E.N. centar u BiH, Književna mreža Traduki i Francuski institut u BiH, zajedno sa CETL i Ceffe Europa u Belgiji.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
3 37996
08.07.2019. 19:06

Poštovani Jovane. Kako možete dopustiti da netko ,knjigu koju ste preveli na Crnogorski jezik navodno prevede na Hrvatski.Napravio sam komparaciju istih i 99% su slične.Osoba koja je navodno prevela nije aktivni govornik i poznavalac kako jezika i gramatike albanskog jezika. Srdačn pozdrava Enver Reçica enver.recica@gmail.com

0
0