Fudbal

Murinju klizi tlo pod nogama

Čelsijev brod tone iz neđelje u neđelju, a kapetan Žoze Murinjo ne zna kako da riješi problem. Riješio je Posebni da promiješa karte pred meč sa Portom u Ligi šampiona i u Londonu ostavi Falkaa, Remija, Oskara, te da Azara i Matića ostavi na klupi, ali Zmajevi su progutali Plavce i slavili rezultatom 2:1.
Murinju klizi tlo pod nogama
Portal AnalitikaIzvor

Poslije još jednog poraza postalo je jasno da Murinjo sve više gubi konce, a da pravog rješenja nema. Uprkos neuspjehu, portugalski stručnjak rekao je da čvrsto stoji iza svih odluka koje je donio i da njih nije donio kako bi nekog kaznio, već je htio da promijeni nešto u sastavu.

"Iskreno, više ne znam kako da nazovem ovo što nam se dešava. Isto tako, ne znam ko su mi najbolji igrači u timu. Nemam sliku najboljih 11 igrača Čelsija u ovom trenutku. Više ne mogu da se oslonim na igrače koji su donijeli titulu prošle sezone. Mi nijesmo 'nedodirljivi', jer za tako nešto potrebno je da igrate u konstantno visokoj formi, a mi to nemamo. Normalno je da se promijene dešavaju kada ne pobijeđujemo", poručio je Murinjo, koji smatra da je njegova odbrana odradila dobar posao, ali i napravila dvije katastrofalne greške.

"Mislim da smo dobro igrali, ali dvije naše glupe greške bile su kažnjene. Ponekad se desi da se takve greške kazne, nekad ne. Ovog puta dobili smo ono što smo zaslužili. Zbog toga ovakve utakmice teško je analizirati, jer rezultat kaže jedno, ali ne mora da znači da smo zaista igrali loše. Kada igraš katastrofalno, onda je lako napraviti drastične odluke".

Kako sam kaže – promjene se prave, ali rezultata i dalje nema.

"Pokušavam da nađem pravi balans. Sada nas čekaju dvije premijerligaške utakmice kod kuće, a tu želimo da ostvarimo dva dobra rezultata".

Portal Analitika