Crna hronika

Ubistvo Bokana: Optužnica protiv Rufina Vujovića i dvoje pomagača

Više tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Rufina Vujovića (43), Renata Berišića (24) i Anele Koljenović (20) zbog sumnje da su sredinom marta ubili Baranina Želimira Bokana (64), potvrdio je za Pobjedu advokat Balša Dragović.
Ubistvo Bokana: Optužnica protiv Rufina Vujovića i dvoje pomagača
Portal AnalitikaIzvor

Optužnica za ubistvo Bokana podignuta je 23. septembra, ali nije uručena braniocu Rufina Vujovića, advokatu Dragoviću. - Da je optužnica podignuta saznao sam iz rješenja o produženju pritvora mom branjeniku. Međutim, iz tužilaštva mi je još nijesu dostavili – kazao je advokat Dragović. On je naveo da je za 7. oktobar u Višem sudu u Podgorici zakazana rasprava radi ispitivanja osnovanosti i ocjene zakonitosti optužnice.

Carinik u penziji Želimir Bokan ubijen je u noći između 15. i 16. marta u svojoj kući u Baru, a tijelo je dva dana kasnije pronašao njegov sin. Sve troje osumnjičenih su se u tužilaštvu branili ćutanjem, iako su, prema informacijama Pobjede, prilikom ispitivanja u policiji priznali zločin. Vujović je, kako se sumnja, bio organizator, koji je nagovorio Berišića i njegovu djevojku Anelu da opljačkaju Bokana. Berišić se osim ubistva tereti i za nedozvoljeno držanje heroina. Kod njega je pronađeno 11 polutki droge. Pokojni Bokan je poznavao Vujovića, kojeg je zajedno sa Koljenović i Berišićem te kobne večeri ugostio u svojoj kući u Baru. Rezultati istrage ukazuju da su osumnjičeni znali da Bokan ima novac u porodičnoj kući. Koristeći Vujovićevo poznanstvo sa žrtvom, ,,trojac“ je bez problema ušao u kuću Bokana.

Istraga ukazuje da su nakon kratke priče i posluženja nožem i oštricama flaše nasrnuli na žrtvu i nanijeli mu 40 ubodnih rana. Istražitelji pretpostavljaju da su iz kuće odnijeli više komada lovačkog oružja i vrijednih predmeta. Rufin Vujović je 2002. godine majku udario sjekirom u glavu, a potom udavio kanapom nakon čega je tijelo spakovao u zamrzivač. Tijelo je pronašao Vujovićev brat koji nije živio sa njim. U ponovljenom suđenju on je dobio 15 godina robije. Kako ga je obuhvatio zakon o amnestiji, Vujović je napustio zatvor sredinom 2013. godine. (Pobjeda)

Portal Analitika