Politika

KNEŽEVIĆ: Ne vraćamo se u parlament dok se ne ispune naši zahtjevi

Član Predsjedništva Demokratskog fronta, Milan Knežević, obraćajući se prisutnima, kazao je da organizatori protesta nemaju namjeru da se vrate u Skupštinu dok ne ostvare svoje zahtjeve.
KNEŽEVIĆ: Ne vraćamo se u parlament dok se ne ispune naši zahtjevi
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je to rekao u ime Predsjedništva DF-a, odgovarajući na današnji poziv predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da se predstavnici te partije vrate u poslaničke klupe.

„Da ne znam da je predsjednik Skupštine pomislio bih da peče i gradira rakiju u Zeti i da ne zna što govori. Ranko, ovo je narodna skupština Crne Gore i ti treba da izađeš iz koalicije sa DPS-om i da pregovaraš sa narodom Crne Gore. Nemamo namjeru da se vraćamo u Skupštinu dok se naši zahtjevi ne ispune. Pravo da vam kažemo da je mnogo lijepo što ovih dana ne gledamo ni Duška Markovića ni Mila Đukanovića ni ostale satrape - rekao je Knežević.

On je poručio da će čekati "slave, božiće i novogodišnje praznike i da će izdržati još malo kad su izdržali ovolike godine".

Knežević je istakao da ovih dana "medijske ale i gavrani" pokušavaju da opstruiraju nenasilno i mirno okupljanje građana.

- Nema što nijesu izmišljali jedino je ostalo da izmisle da smo uvezli atomsku bombu. Kao što ste mogli čuti na onoj čuvenoj ružičastoj "pih televiziji" tamo je jedina istina da su se potukle Zorica Marković i Ana Nikolić. Nema svađa i sukoba u DF-u i spremni smo da sačekamo u šatorima Đurđevdan i nema predaje do ispunjenja naših ciljeva - poručio je Knežević. On je pozvao prisutne da istraju jer ih je sve više i više.

Pozvao je ostalu opoziciju da ispred Skupštine organizuju jedno veče proteste sa okupljenim građanima sa kompletnom logistikom.

- Mi ćemo da vam pomognemo. Ovo nije privatizacija protesta ovo je želja da oslobodimo Crnu Goru. Nije kasno kolege iz opozicije da nam se pridružite - poručio je Knežević.

Nekoliko stotina ljudi okupilo se večeras ispred Skupštine u okviru trećeg dana protesta koji organizuje DF. Skup i dalje obezbjeđuju jake policijske snage. Protestu je i danas prisustvovao predsjednik SNP-a Srđan Milić i njegovi saradnici iz stranke.

Portal Analitika