Politika

URA: Vlast nastavlja po starom, izbori u ovim uslovima besmisleni

Delegacija Građanskog pokreta URA, koju su činili predsjednik Žarko Rakčević i potpredsjednici Dritan Abazović i Rade Bojović, sastala se danas u Podgorici sa šefom Delegacije EU u Podgorici Mitjom Drobničem i njegovim saradnicima, saopšteno je iz medijskog tima URA.
URA: Vlast nastavlja po starom, izbori u ovim uslovima besmisleni
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika dominantna tema sastanka bila je izborno zakonodavstvo i stvaranje uslova za fer i slobodne izbore.

URA uočava tendenciju vladajućih struktura da nastave po starom. Kako navode, poslije tragikomičnog epiloga afere Snimak, čiji akteri i dalje djeluju, predstavnici URA su ukazali da Crnoj Gori treba demokratski dijalog, a ne produbljenje krize i nestabilnosi.

"URA definitivno smatra da kontinuitet i prepoznat stil predizbornog djelovanja ukazuje na namjeru vladajućih partija da i dalje zloupotrebljavaju državni aparat i državna sredstva. Učestvovati u takvim izbornim manipulacijama, pri tim uslovima, je besmisleno", naglasili su čelnici URA.

Oni su ponovili da tektonske promjene, koje se dešavaju na političkoj sceni, i u vlasti i u opoziciji, dovode u pitanje legitimitet parlamenta i Vlade.

"URA je za mirne, demokratske, institucionalne promjene u Crnoj Gori", saopštili su predstavnici URA.

Predstavnici Delegacije EU istakli su da Skupština treba da bude glavno mjesto za demokratsku političku raspravu i podsjetili da očekuju punu primjenu izbornog zakonodavstva.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.