Društvo

UP: Na području Kotora rasvijetljeno 70 odsto razbojništava počinjenih u ovoj godini

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, u koordinaciji sa Centrom bezbjednosti Pljevlja, rasvijetlili krivično djelo razbojništvo počinjeno 16. aprila 2015. godine na štetu marketa „Roda“ u Kotoru i zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo uhapsili M.T. (22) iz Pljevalja.
UP: Na području Kotora rasvijetljeno 70 odsto razbojništava počinjenih u ovoj godini
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako stoji u saopštenju Tima za odnose s javnošću Uprave policije kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.T. navedenog dana, 16. aprila ove godine, oko 21 sat i 15 minuta, maskiran i uz prijetnju nožem od radnice u marketu „Roda“, koji se nalazi u naselju Dobrota u Kotoru, otuđio 500 eura pazara, nakon čega se udaljio sa lica mjesta.

„O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Kotoru. Na licu mjesta je izvršen uviđaj. Pretragom terena pronađeni su određeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela a koji su, zajedno sa tragovima izuzetim tokom uviđaja, upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Sveukupne policijske mjere i radnje koje su policijski službenici sproveli na rasvjetljavanju ovog događaja, kao i izvršena vještačenja u Forenzičkom centru, dovele su do identifikovanja M.T. i njegovog lišenja slobode“, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Osumnjičeni M.T. je, uz krivičnu prijavu, priveden ZODT u Kotoru, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

„U periodu od početka 2015. godine do danas na području Kotora počinjeno je 10 KD razbojništvo, od kojih je do ovog momenta rasvijetljeno sedam ili 70 odsto. Za izvršena krivična djela koja su u prethodnom periodu rasvijetljena otkriveno je i nadležnom tužiocu procesuirano ukupno 14 lica koja su osumnjičena da su počinila ova krivična djela“, zaključak je saopštenja.

Foto: hrvaticg.com

 

Portal Analitika