TV / Film

Smiters priznaje da je gej

Poslije 27 sezona, Vejlon Smiters, lik iz animirane serije „Simpsonovi“, napokon će „izaći iz ormara“. Poslije decenija neuzvraćene ljubavi, Smiters će konačno svom šefu Montiju Bernsu saopštiti da je gej.
Smiters priznaje da je gej
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, povodom početka nove sezone kultnog crtaća, producenti su najavili da će u nastavku serije dvije epizode biti posvećene seksualnosti ličnog asistenta springfildskog moćnika, Montija Bernsa.

Nakon decenija neuzvraćene ljubavi, Smiters će konačno objelodaniti svom šefu tiraninu da je gej.

„U Springfildu svi, sem Bernsa, odavno znaju da je Smiters gej“, rekao je Al Džin, jedan od dugogodišnjih šou ranera serije.

„Tom temom ćemo se pozabaviti u dvije epizode“, rekao je Džin, dodavši da će u novoj sezoni Smiters imati mnogo veću ulogu nego ranijih godina.

„Smitersu je dojadilo da ga Berns vječito nipodaštava i razmišlja da nešto promijeni u svom životu“, naveo je Džin.

„Springfild je ogledalo SAD, a Smitersovo izlaženje 'iz ormara' u tom fiktivnom svijetu ilustruje, i ujedno jača položaj homoseksualaca u realnom svijetu“, smatra Edvard Skjapa, stručnjak za medije sa Masačusetskog tehnološkog instituta, prenosi londonski Gurdian.

Njegovo istraživanje je, naime, pokazalo da prisustvo gej likova u televizijskim programima smanjuje predrasude gledalaca prema gej osobama.

U seriji Simpsonovi je tokom godina bilo nekoliko homoseksualnih likova, poput radnika fabrike Ejdžaks Stil koji noću posjećuju gej klubove i Patriše Peti Buvije, sestre bliznakinje Mardž Simpson.

Izvor i foto: rts.rs

Portal Analitika