Turizam

Predstavljeni investicioni potencijali Crne Gore u Londonu

Evropska konferencija o investicijama u hotelsku industriju (Hotel Investment Conference Europe, Hot.E) koja se održava u periodu 28 – 29. septembra 2015. godine u Londonu, Velika Britanija, ove godine je otvorena posebnom Special Pre-Conference Session - A focus on Montenegro, čija je ključna tema bila predstavljanje investicionih potencijala u Crnoj Gori.
Predstavljeni investicioni potencijali Crne Gore u Londonu
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sesije predstavljen je poslovni ambijent Crne Gore, a investitori tri značajna turistička projekta, čija je realizacija u toku - Porto Montenegro, Luštica Development i Portonovi, predstavili su svoje iskustvo u dosadašnjem radu i razgovarali sa učesnicima o investicionom ambijentu u Crnoj Gori, njegovim prednostima i izazovima.

U okviru dešavanja, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović govorio je na plenarnoj sesiji, na kojoj je investitorima predstavio potencijal u oblasti turizma, sa posebnim akcentom na prednosti koje, zbog svog geografskog položaja, blizine sjevera i juga kao i mogućnosti i planiranih projekata u sjevernom regionu, Crna Gora može da ponudi.

 Ministar Gvozdenović je prezentovao podsticajne mjere i planove razvoja Crne Gore kao visokokvalitetne turističke destinacije u narednom periodu. Istakao je visoku pozicioniranost naše zemlje, kao jedne od najbrže rastućih turističkih destinacija na svijetu prema WTTC-u, i planove za dalji razvoj, prvenstveno u dijelu razvoja hotelskih kapaciteta na cijeloj teritoriji Crne Gore. Na panelu su govorili i Filip Kogen, tržišni analitičar iz The Economist, te Sara Dignian, direktorica STR Global.

Takođe, ministar će se danas susresti sa Anom Kluns, direktorkom Direktorata za ekonomsku diplomatiju u Foreign and Commonwealth Office-u.

Hot.E je jedna od najznačajnijih konferencija na svjetskom nivou, koja je usmjerena isključivo na oblast investicija u hotelsku industriju, sa sesijama koje se posebno fokusiraju na kapitalna tržišta i investicione mogućnosti u Evropi. Cilj je da obezbijedi organizovanu razmjenu informacija i iskustava u navedenoj oblasti i stvori osnove za bolju komunikaciju zainteresovanih subjekata.

Organizator Hot.E događaja je Burba Hotel Network (BHN), koja posjeduje tridesetogodišnje iskustvo u organizaciji najprestižnijih svjetskih okupljanja hotelske i turističke investicione zajednice. Mreža BHN uključuje preko 25.000 liderskih kompanija u oblasti hotelske industrije iz preko 140 zemalja. Ovogodišnjoj konferenciji prisustvovali su najpoznatiji hotelski operateri, poput Accor Hotels, Jumeirah Group, Langham Group, Trump Hotels, Falkensteiner Hotels, Marriot Hotels, Starwood Hotels, Scandic Hotels, distributer Airbnb i mnogi drugi.

Portal Analitika