Politika

Milić neće u Skupštinu, čeka odgovor

Lider SNP-a Srđan Milić poručio je da neće učestvovati u radu Parlamenta, dok se ostatak opozicije ne izjasni o pozivu DF-a na bojkot rada Skupštine.
Milić neće u Skupštinu, čeka odgovor
Portal AnalitikaIzvor

Milić kaže da je SNP partner za realne političke akcije. "Kao ozbiljan i odgovoran politički subjekt, SNP je odluku o učešću na protestima donio na sjednici Glavnog odbora stranke, koji jedini može odlučiti i o mogućem bojkotu parlamenta", naveo je Milić. 

On ističe da SNP nikada nikom nije otimao poslaničke mandate.

"Zbog svega onoga što se dešavalo u prethodnom periodu, insistiramo da se o inicijativi DF-a prethodno izjasne svi ostali koje je ta grupacija pozvala na bojkot parlamenta. Do jasnog odgovora pozvanih političkih subjekata pojedinaca i moguće sjednice Glavnog odbora SNP-a, ja - kao predsjednik partije i poslanik ne namjeravam učestvovati u radu parlamenta", naveo je Milić u izjavi za medije.

Socijalistička narodna partija je, podsjeća Milić,  podržala proteste i, kako dodaje posvećeni su tome da uspiju proklamovani ciljevi, a to su pad aktuelne Vlade Crne Gore i održavanje prvih fer, slobodnih i demokratskih izbora.

"Kao sredstvo za ostvarenje navedenih ciljeva od strane Demokratskog fronta predlaže se bojkot parlamenta", naveo je Milić. (Portal RTCG)

Portal Analitika