Fudbal

VIDEO: Nevjerovatno, sudija izvadio pištolj na meču!

Nadrealna scena dolazi nam iz Brazila – đe je sudija Gabrijel Murta poslije napada i zadobijenih udaraca izvadio pištolj kako bi se zaštitio.
VIDEO: Nevjerovatno, sudija izvadio pištolj na meču!
Portal AnalitikaIzvor

Murta, inače policajac po profesiji, ušao je u konflikt sa igračima Amntes de Bole, na meču regionalne brazilske lige, poslije čega je i fizički napadnut, a nedugo zatim trener gostiju ušao je na teren zahtijevajući crveni karton za jednog od protivničkih igrača.

Incident se odigrao u Brumadinju proteklog vikenda, u blizi Belo Horizontea, kada su 'Ljubavnici lopte' – kako u slobodnom prevodu glasi ime gostiju – gostovali istoimenom domaćinu. 

Arbitar je u momentu samo otrčao u svlačionicu i vratio se sa pištoljem, kako bi se 'obračunao i zaštitio od napadača', a moguću tragediju spriječio je jedan od njegovih pomoćnika i jedan od golmana. Spomenuti dvojac uspio je da ga nagovori da vrati pištolj u svlačionicu. 

Čim su ga ugledali kako se vraća iz tunela, igrači koji su ga napali razbježali su se po terenu. Sve se na sreću završilo bez većih posljedica, a Đulijano Bocano, šef Sudijske organizacije države Minas Žerais, oglasio se ubrzo poslije meča – rekavši da se Murta osjetio ugroženim i da je zbog samoodbrane odlučio da ode po vatreno oružje. 

Ipak, Bocano je najavio i da će sudija na hitno psihološko testiranje, poslije kog će mu biti određena suspenzija ili čak i doživotna zabrana bavljenja arbitražom. (B92.net)

Portal Analitika