Fudbal

Ronaldinjo napuštio Fluminense posle tri mjeseca

Ronaldinjo Gaučo, jedan od najboljih fudbalera planete u posljednje dvije decenije, napuštio je Fluminense poslije samo tri mjeseca.
Ronaldinjo napuštio Fluminense posle tri mjeseca
Portal AnalitikaIzvor

Legenda Barselone i svjetskog fudbala stigla je u Flu kao veliko pojačanje, ali je poslije samo devet odigranih mečeva ugovor raskinut poslije dogovora dvije strane.

"Želimo da saopštimo da smo raskinuli ugovor sa Ronaldinjom Gaučom, poslije uzajamnog dogovora, ali moramo da naglasimo da se igrač od prvog dana prema čelnicima, klubu i navijačima odnosio sa maksimalnim profesionalizmom i poštovanjem. Isto to prikazivao je i na svakom treningu", navodi se u saopštenju slavnog kluba iz Rio de Žaneira. 

Najbolji igrač svijeta 2005. godine je poslije odlaska iz Barselone, s kojom je osvojio sve što se može osvojiti, nastupao za Milan, Flamengo, Atletiko Mineiro i meksički Kvertaro, dok je poslije početaka u Gremiju evropsku avanturu započeo u Pari Sen Žeremnu. 

"Takođe, Fluminense i Ronaldinjo ne prekidaju svoju saradnju zauvijek, pošto u skorijoj budućnosti planiraju zajedničke projekte. Treba napomenuti i da je Dinjo učinio mnogo za klub i na planu marketniga, samom prodajom karata i dresova s njegovim imenom, a njegov potez sigurno će privući još igrača svjetske klase u naš klub. Želimo mu puno sreće i uspjeha u daljoj karijeri". 

Portal Analitika