NATO

ZAORALEK: CG ima veliku šansu da krajem decembra dobije pozivnicu

Češka će i ovog puta biti za to da Crna Gora, na ministarskom sastanku krajem godine, dobije poziv za članstvo u NATO-u, saopštio je ministar vanjskih poslova Češke, Lubomir Zaoralek, nakon bilateralnog susreta sa kolegom, Igorom Lukšićem, na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.
ZAORALEK: CG ima veliku šansu da krajem decembra dobije pozivnicu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Zaoralek je, u izjavi za Televiziju Crne Gore, kazao da na osnovu nekih pretpostavki ima veoma dobar osjećaj da je pred Crnom Gorom velika šansa da uspije i krajem decembra dobije pozivnicu za NATO.

"Moramo da sačekamo konačnu odluku svih država članica, ali imam veoma dobar osjećaj, jer mi djeluje dа Crnu Goru nije osujetila komplikovana diskusija s posljednjeg NATO samita. Osjećam da se situacija malo i promijenila. Postoji osjećaj stabilnosti u tom smislu, vidi se dalja podrška javnosti, veoma visok stepen saglasnosti u parlamentu, tako da mi djeluje da ćete do kraja godine biti u stanju da pokažete konkretne korake i zbog toga je moja procjena da je pred Crnom Gorom velika šansa da uspije. I ja vam to želim. A u ime Češke republike mogu da vam kažem da smo spremni da vas i ovoga puta podržimo, s tim što sada imam neke pretpostavke koje mi govore da će odluka o crnogorskoj pozivnici za NATO biti uspješna", poručio je Zaoralek.

Rtcg.me

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.