Kultura

Nova nagrada za Vukčevićeve "Dječake"

Crnogorski igrani film “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa”, reditelja Nikole Vukčevića, ovog vikenda uspješno je predstavljen u Londonu na Raindance film festivalu i u Dablinu na Fingal film festivalu.
Nova nagrada za Vukčevićeve "Dječake"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Raindance film festival je najveći evropski festival nezavisnog filma, čiji patroni su holivudske zvijezde britanskog porijekla Evan Mekgregor i Teri Gilijam.

"To što je ovaj crnogorski film dio selekcije tog prestižnog festivala, uspjeh je sam po sebi“, saopštili su iz produkcije Galileo.

Film "Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“, na Raindance festivalu premijerno je već prikazan u subotu, 27. septembra, a reprizno će biti predstavljen sjutra.

djecaci1

Andreja Kmetović, jedan od selektora festivala, izrazio je oduševljenje filmom, ističući da su "Dječaci" njegov favorit među filmovima koji su snimljeni na stranom jeziku.

Dodaje da je oduševljen zadatkom koji je obavila ta glumačka ekipa, naročito Momčilo Otašević.

Istovremeno kad i u Londonu, film je premijerno prikazan i u Irskoj, u Dablinu na Fingal film festivalu.

dablin-cukici

"Dječaci" su nagrađeni u kategoriji za najbolji igrani film, a nagradu su sinoć u ime reditelja preuzeli njegovi prijatelji Sunčica i Janko Čukić, Podgoričani na privremenom radu u Dablinu.

Portal Analitika