NATO

Stoltenberg 14. oktobra u Crnoj Gori

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, sa ambasadorima 28 zemalja država članica Alijanse, doputovaće u Crnu Goru 14. oktobra kako bi se u susret pozivnici za članstvo u direktnom razgovoru sa rukovodstvom naše države razmijenila mišljenja o ostvarenim reformama.
Stoltenberg 14. oktobra u Crnoj Gori
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora je učinila i nastavila da čini napredak u reformi sektora odbrane i bezbjednosti, vladavine prava, javne podrške, saopšteno je TVCG iz kabineta generalnog sekretara NATO-a.

Iz sjedišta NATO-a dodaju da je pred Crnom Gorom isti zadatak: da se Alijansi demonstrira da je zemlja spremna da ispuni obaveze članstva u NATO-u, te da će ministri inostranih poslova do kraja godine odlučiti o slanju pozivnice.

I ugledni američki list "The Wall Street Journal", piše u svom izdanju za subotu da će, nakon nedavne odluke SAD-a da javno podrži članstvo Crne Gore u NATO, šef Alijanse Jens Stoltenberg zajedno sa ambasadorima zemalja članica doputovati u našu zemlju, što je znak da je Crna Gora na korak od toga da postane 29. članica NATO-a.

Rtcg.me

Portal Analitika