Društvo

Gimnazija "Slobodan Škerović" ugostila njemačke učenike

U Gimnaziji "Slobodan Škerović" danas je priređena svečanost povodom dolaska 21 učenika njemačke Gimnazije "Xanten", koji će boraviti u porodicama svojih crnogorskih vršnjaka u periodu od 27. septembra do 3. oktobra 2015. godine, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.
Gimnazija "Slobodan Škerović" ugostila njemačke učenike
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Đake je u ime Ministarstva prosvjete pozdravio Veljko Tomić, generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih, Radiša Šćekić, direktor Gimnazije, Gudrun Štajnaker, ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori, i Đorđe Suhih, predsjednik Skupštine Glavnog grada - Podgorica.   

Generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete Veljko Tomić ukazao je njemačkim gimnazijalcima na dugu tradiciju Gimnazije "Slobodan Škerović" i poželio im ugodan boravak u Crnoj Gori i da se vrate u svoj grad bogatiji za nova znanja, iskustva i prijateljstva.

"Direktor Gimnazije "Slobodan Škerović" Radiša Šćekić upoznao je đake sa programom njihovog boravka i rekao da će njemački gimnazijalci biti lijepo ugošćeni u porodicama svojih vršnjaka u Crnoj Gori, kao što su u aprilu 2015. godine oni u Ksantenu ugostili učenike ove podgoričke škole", navedeno je u saopštenju.

Ambasadorka Gudrun Štajnaker je naglasila važnost razmjene đaka kao osnove naše zajedničke budućnosti i izrazila zadovoljstvo što će njemački učenici, između ostalog, imati prilike i da uživaju u prirodnim ljepotama Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih poželio je njemačkim đacima da iz glavnog grada Crne Gore ponesu najljepše uspomene u Ksanten. 

Dolaskom njemačkih gimnazijalaca nastavila se saradnja JU Gimnazija "Slobodan Škerović“ i  Gimnazije "Xanten”, koja se realizuje kroz Program razmjene učenika. Prilikom boravka učenika u Crnoj Gori planirane su pored pohađanja nastave i brojne aktivnosti: Sportski dan, izlet u Kotor, Budvu i Cetinje, u cilju upoznanja učenika sa kulturom zemlje domaćina.

Portal Analitika