Društvo

Planovi upravljanja Nacionalnih parkova sveobuhvatni i sadržajni

Petogodišnji Planovi upravljanja Nacionalnih parkova Crne Gore su sveobuhvatni i sadržajni i metodološki dobro koncipirani, sa izraženim smjernicama i preporukama njihovog daljeg razvoja u narednom periodu, ocijenjeno je danas na 37. Sjednici Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore.
Planovi upravljanja Nacionalnih parkova sveobuhvatni i sadržajni
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici su razmatrani prijedlozi petogodišnjih Planova upravljanja za nacionalne parkove  Durmitor, Biogradska gora, Lovćen, Skadarsko jezero i Prokletije, za period 2016-2020. godina zajedno sa Izvještajem o javnim raspravama za iste.

„U cilju dobijanja kvalitetnijih planskih dokumenata kojim će se obezbjediti uslovi za efikasnije upravljanje i korišćenje prostora Parkova, zaštitu i unaprjeđenje prirodnih i stvorenih vrijednosti, zaključeno je da će se u narednih dvadesetak dana organizovati sjednica Naučnog savjeta NPCG na kojoj bi se o ovim dokumentima izjasnili njegovi članovi, kao i okrugli sto na kojem bi učestvovali najznačajniji predstavnici privrede, posebno turističkih organizacija i agencija u cilju razmjena informacija i ujedno dopuna Planova novim sadržajima“, saopštili su iz Javnog preduzeća NPCG.

Nakon organizovanja Naučnog savjeta i Okruglog stola i sistematizacije prispjelih sugestija, dorađeni i upotpunjeni Planovi biće poslati na mišljenje Ministarstvu održivog razvoja i turizma i Vladi Crne Gore na usvajanje.

Na Sjednici je takođe data saglasnost na inicijative za izmjene i dopune Plana objekata privremenog karaktera na područjima nacionalnih parkova Durmitor, Lovćen i Skadarsko jezero.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.