Politika

DEDEIĆ: Organizatori protesta su prevaranti!

Predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić smatra da su protesti Demokratskog fronta osuđeni na propast, a u prilog toj svojoj tvrdnji navodi nekoliko činjenica.
DEDEIĆ: Organizatori protesta su prevaranti!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Ispred Skupštine su u apsolutnoj većini časni, pošteni i antirežimski nastrojeni građani. Hm, građani - da se ne lažemo - Srbi. Što se tiče učesnika, tu da stavimo tačku! Skidam kapu. Ali, organizatori protesta su prevaranti!", istakao je Dedeić.

Prema njegovoj ocjeni, protestima DF želi da sačuva političke pozicije Andrije Mandića, Nebojše Medojevića i Predraga Bulatovića.

"Ali, ja ponekad umijem da predvidim i trik viška. Čim je crveni vojvoda u svom govoru sinoć pominjao Peđu Bulatovića koji mu je navodno „rekao“ da je "ovo najveći skup nakon referenduma“, tvrdim - Bulatović je protiv protesta. Opet - živi bili pa vidjeli. Neće proteći puno Morače dok Bulatović, bez imalo vrcave retorike, na ćoše pa na kub kod Darka Šukovića bude objašnjavao kako je on zapravo bio protiv protesta i kako je pride nesrećan od trenutka kada je Lekić napustio Demokratski front. Za razliku od Mandića, Bulatović zna da za njega nema zime, i da iz Skupštine može samo na Čepurke. Opet ima uslove da pliva i uzvodno i poprečke i dijagonalno", ocijenio je Dedeić.

Tvrdi da DPS neprekidno vlada zahvaljujući Mandiću.

"Jer - kako je garavi vojvoda htio, uz navodni „amin“ Borisa Tadića, da uđe sa DPS-om u vlast, nakon izbora 2009. godine ako mu smetaju decenije njihove vladavine? Ugasio Srpsku narodnu stranku, ne uradivši prije toga DNK nalaz, onako garav, da li je uopšte Srbin?! Čak nije prihvatio predlog da ostavi Srpsku narodnu stranku nama koji u nju vjerujemo i da osnuje novu, pa neka je nazove kako je američkoj ambasadi milo. To je moglo da bude fer rešenje. Jer, ako je maleni žabac iz Zagoriča vidio kako Amerikanci kuju konje u Beogradu i konjine u Zagrebu, kako je mogao da vjeruje da će do kraja uspjeti da ono što je desničarsko srpsko biračko tijelo u Crnoj Gori stvaralo dvadeset godina može, on đilkoš, da proda za nekoliko dana!", ističe Dedeić.

Nego, tvrdi on, ovoga puta ga je spasio Srđan Milić.

"Da nije bilo podrške SNP-a, nema te računice kojom je Mandić mogao izvesti 1.000 ljudi na ulice. Evo, ovako. Medojević ne može, brat bratu, izvesti 100 ljudi. Ne sporim da će se Srpska lista boriti za cenzus i da nam je ulazak u parlament optimum na sljedećim izborima, ali znate li što smo mi za Pokret za promjene? Politički Durmitor!", zaključio je predsjednik SL.

Portal Analitika