Turizam

SAVIRIS: Tivat motor crnogorske turističke ekonomije

Predsjednik i izvršni direktor švajcarske kompanije Orascom Development Holding, Samih Saviris predstavio je danas u Londonu iskustva te kompanije kada je u pitanju investicioni ambijent u Crnoj Gori ocijenivši ga transparentnim, a crnogorski primorski grad Tivat “motorom ekonomije”.
SAVIRIS: Tivat motor crnogorske turističke ekonomije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Saviris je govorio na Evropskoj konferenciji o investicijama u hotelsku industriju Hot.E u okviru prezentacije  investicionih potencijala u Crnoj Gori, koja je organizovana  pod nazivom “Special Pre-Conference Session - A focus on Montenegro”.

“Tivat je motor crnogorske turističke ekonomije ali Tivtu treba više pažnje, kako bi još napredovao. Treba nam bolja povezanost vazdušnim putem, za početak, treba dozvoliti i noćna slijetanja što će napraviti veliku razliku. Mi u Luštica Bay smo imali malo sporiji početak pošto smo pokrenuli projekat u ne baš najboljem trenutku – periodu finansijske krize. Međutim, moram da kažem da je ova godina bila veoma dobra godina za nas, i veoma je ohrabrujuće da vidimo da naši prvi vlasnici stanova uživaju u svojim novim domovima”, rekao je Saviris.

Pored Savirisa, panelisti su bili i drugi predstavnici razvojnih investicija u Crnoj Gori izvršni direktor Adriatic Marinas-a , Oliver Korlet i izvršni direktor za razvoj projekta Portonovi Anhel Rodrigez.

Hot.E predstavlja jednu od najznačajnijih konferencija na svjetskom nivou posvećenih isključivo investicijama u hotelsku industriju, sa sesijama koje se posebno fokusiraju na kapitalna tržišta i investicione mogućnosti u Evropi.

Sa više od 400 učesnika koji predstavljaju vodeće razvojne kompanije u ovoj oblasti, ova konfrencija predstavlja mjesto za upoznavanje i uspostavljanje kontakata i saradnje sa ključnim liderima u oblasti hotelske industrije kako u Evropi, tako i na svjetskom nivou.

Ovogodišnja konferencija Hot.E će se fokusirati na dvije oblasti: tržište kapitala (debt and equity) i - gdje se danas nalaze najbolje mogućnosti za investiranje u Evropi, a njoj će prisustvovati veliki broj investitora, vlasnika hotela, developera, predstavnika kompanija za menadžment, investicioni bankari, finansijski savjetnici i posrednici u oblasti nekretnina, konsultanti, arhitekte, predstavnici vlada za sektore turizma i mediji.

Kako navode organizatori, cilj konferencije je da obezbijedi organizovanu razmjenu informacija i iskustava u navedenoj oblasti i stvori osnove za bolju komunikaciju zainteresovanih subjekata.

Organizator događaja je Burba Hotel Network BHN, čija mreža uključuje preko 25.000 liderskih kompanija u oblasti hotelske industrije iz preko 140 zemalja.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.