Društvo

BOŠKOVIĆ: Simpozijum od izuzetnog značaja za naše naučnike

Simpozijum fizičara NEC 2015. je od izuzetnog značaja za crnogorske naučnike i profesore fizike, kazao je ministar prosvjete Predrag Bošković na otvaranju te međunarodne manifestacije u hotelu Splendid.
BOŠKOVIĆ: Simpozijum od izuzetnog značaja za naše naučnike
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Nadam se da će Institut za nuklearna istraživanja (JINR) i Evropska organizacija za nuklearno istraživanje (CERN) takve i slične simpozijume i u narednom periodu organizovati u Crnoj Gori, u čemu će imati podršku Vlade", istakao je Bošković, navodi se saopštenju Ministarstva.

Osim ministra, učesnicima Simpozijuma su se obratili i Viktor Matvej, predstavnik Ujedinjenog instituta za nuklearna istraživanja (JINR) i Tadeuiš Kurtika, predstavnik Evropske organizacije za nuklearno istraživanje (CERN).

Na ovogodišnjem Simpozijumu, koji će trajati do 3. oktobra, okupilo se preko 150 učesnika, među kojima su najuticajniji naučnici današnjice, a planirani su i posebni seminari i predavanja za još oko 250 profesora fizike iz Crne Gore i regiona, kao i za darovite studente iz Crne Gore.

Međunarodni simpozijum fizičara ima tradiciju dugu 52 godine, a održava se svake druge godine. Prvi Simpozijum je održan u Budimpešti, 1963., da bi se narednih godina kao domaćini smjenjivali brojni evropski gradovi. Posljednjih 14 godina, grad - domaćin bila je Varna u Bugarskoj. Organizatori planiraju da to ubuduće budu crnogorski gradovi.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.