Društvo

Katnić-Uehara: Specijalno tužilaštvo već postiglo vidljive rezultate

Delegacija američke ambasade u Crnoj Gori, koju je predvodila ambasadorka Margaret En Uehara posjetila je Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici, gdje je razgovarala sa Glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
Katnić-Uehara: Specijalno tužilaštvo već postiglo vidljive rezultate
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država pohvalila je rezultate koje je Specijalno državno tužilaštvo, sa Katnićem na čelu, postiglo za kratko vrijeme. Za par mjeseci postignuti su vidljivi rezultati, kojih uprkos očekivanjima ranije nije bilo, poručila je En Uehara.

Osim sa dosadašnjim rezultatima, Katnić je sagovornike upoznao i sa planovima za naredni period. U fokusu Specijalnog državnog tužilaštva naći će se krivična djela iz oblasti korupcije, rekao je Katnić i upoznao goste iz ambasade Sjedinjenih Američkih Dražava sa namjerom da kroz rezultate učiniocima krivičnih djela pošalje poruku da im se kršenje zakona ne isplati, posebno u oblasti korupcije na visokom nivou.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik ambasadorke Biks Aliu i pravni savjetnici Erik Larson i Ana Grgurević, kaže se na kraju saopštenja.

 

Portal Analitika