Zabava

Preljubnici otkrivaju zašto varaju

Ne varaju samo momci već i djevojke. Evo šta je razlog ovog prljavog čina...
Preljubnici otkrivaju zašto varaju
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Varanje je mnogo ružno djelo koje mnogo govori o osobi koja se odlučila na takav prljav čin. Ipak, iako smo svjesni bola koje varanje izaziva, ono se dešava iznova i iznova... Zahvaljujući portalu Reddit uspjeli smo da dobijemo iskrene ispovijesti ljudi koji su prevarili svog partnera. Pročitajte šta su nam oni i šta je zapravo pravi razlog prevare!

1. Negativno iskustvo iz prošlosti

"Varao sam mnogo devojaka, ne zna im se broj. Ipak svjestan sam da to nije dobra stvar, ali je varanje moj izlaz i oslobađanje od nesigurnosti koja se razvijala tokom srednjoškolskih dana. S druge strane, vodim se time da ako prvi u vezi ja prevarim, ne mogu biti povrijeđen ako i ona uradi istu stvar. Kasnije, tokom života moje razmišljanje i ponašanje se promijenilo u još tamniju stranu, posebno kad je riječ o ženama. Zato kada sam odrastao shvatio sam da moram mnogo da radim na tom problemu i zaista mi je trebalo dosta vremena. Morao sam da se odreknem alkohola, žurki i djevojaka koje izlaze na takva mjesta, i jednostavno da zaboravim na taj dio života. Kada sam sve to uradio uspio sam da imam divnu vezu koja traje već dvije godine. Ipak ponekad mi se dešava da čujem taj mračni zvuk u glavi koji me navodi na bludne misli – sa drugom djevojkom."

2. Odljubljivanje

"Poznajem nekoga ko se nalazi u ovoj situaciji: Oni su nesrećni, u svakom smislu. On je sebičan, a ona nema povjerenja. Oni su više povezani navikom, nego ljubavlju i pravim osjećanjima. Ona je zatrudnjela poslije godinu dana zabavljanja, pa trenutno žive u podrumu njegove mame. Sada je dijete veće, a ona se osjeća loše jer je zatrpana obavezama i ne može da nađe izlaz iz ove situacije – i ne zna gdje da ode ako ga napusti. Ona je počela da ga vara jer ona nema nikakav uticaj u njihovoj vezi. Ona ne može da ode nigdje jer nema novca, ali ni podršku okoline. Ovaj tužan obrt događaja je učinio toliko nesrećnom da se jedino osjeća dobro kada ima kontrolu nad muškarcem sa kojim ima seks."

3. Udaljenost

"Uvijek sam govorio da nikada ne bih prevario i prekršio sam ovo pravilo. Moja djevojka i ja smo se udaljili jedno od drugog kada sam se ja odselio u drugi grad prije nekoliko mjeseci. Uprkos čestim telefonskim razgovorima, osjećao sam se prilično usamljeno. U međuvremenu, veoma sam se zbližio sa djevojkom koja je tada ima velike probleme sa svojim dečkom. Zapravo, nas dvoje smo se poznavali duži niz godina ali smo oboje tada bili u drugim vezama pa smo ostali samo dobri prijatelji. Sve dok jedne večeri nismo pili alkohol i nakon nekoliko pića toliko opustili i imali seks. Sjutradan sam osjećao krivicu zbog toga. Rekao sam svojoj djevojci da želim da raskinemo, ali nisam na brzinu mogao da smislim nikakav izgovor. Mi i dalje pričamo ali druga djevojka me non stop opsijeda sa pričom da želi da ostavi dečka zbog mene. To iskušenje izaziva pomiješana osjećanja."

4. Zainteresovanost za nekog drugog

"Kada sam bila na koledžu imala sam prijatelja koji se zvao Li. On je bio prilično cool tip, ne naročito atraktivan ali veoma pametan i obrazovan. Na kraju fakulteta smo zajedno upisali postdiplomske studije i počeli da se viđamo. Sada gledano iz ove perspektive, mi smo počeli da se zabavljalo samo zato što smo dobro poznavali jedno drugo. Vjenčali smo se četiri godine kasnije. Život nam je bio poprilično dobar i lijep. Kada smo konačno završili sa školovanjem, preselili smo se… Čim smo se preselili, on je počeo da se mijenja. Mi smo inače ranije uživali da radimo sve stvari zajedno i bilo nam je odlično. A onda je odjednom počeo da mi predlaže da provodim vrijeme sa mojim muškim prijateljima (da odem na koncert ili izložbu) kako on ne bi morao. Od tada me je stalno gurao od sebe. Na kraju sam se zaljubila u Bena - jednog od momaka sa kojim mi je predlagao da se družim i provodim vrijeme. Čim sam shvatila da je moj brak gotov i da sam zaljubljena u drugog muškarca, odbila sam da dijelimo isti krevet i otišla u gostinsku sobu. Rekla sam Benu kako se osjećam. Bilo mu je teško prvih nekoliko dana, a onda mi je priznao da se on osjeća isto. Kada sam počela da se viđam sa Benom, sa svojim mužem sam bila u hladnim odnosima i bila sam odvojena (spavaćim sobama, ne bukvalno) ali moj muž nije znao šta se zapravo dešava. Naravno, nisam željela da ostanem u braku, ali sam htjela da mu dam dovoljno vremena da shvati da su naši odnosi zahladnjeli. Tako sam postala užasan prevarant zbog čega i dalje krivim sebe, iako sada imam nevjerovatan odnos sa Benom."

5. Nedostatak intimnosti

"I dalje nisam završio sa njom, a što je najgore vjerovatno bih završio da ona hoće da mi da priliku da odem. Glavni problem u našem braku je što nemamo redovne seksualne odnose. Pričali smo dosta o tome, i nismo uspjeli da nađemo rješenje za taj problem. Možda je ovo bio prilično grub potez ali sam razmišljao o otvorenoj vezi, mada je ona konezervativna u tom pogledu. Mislim da je bolje za naše dijete da ostanem sa njom, a sa strane imam seks. Nadam se da ću smisliti bolje rješenje, ako u međuvremenu ne prevrši moje stpljenje."

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika