Društvo

Bošković otvorio Međunarodni simpozijum fizičara „NEC 2015“

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković otvorio je danas XXV Međunarodni simpozijum fizičara – NEC 2015 u hotelu Splendid Conference & Spa Resort.
Bošković otvorio Međunarodni simpozijum fizičara „NEC 2015“
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Bošković je rekao da je za Crnu Goru važno da bude domaćin ovakvog skupa koji će doprinijeti razvoju prirodnih nauka i ocijenio da će Simpozijum biti od izuzetnog značaja za crnogorske naučnike i profesore fizike. On je, takođe, izrazio nadu da će Institut za nuklearna istraživanja (JINR) i Evropska organizacija za nuklearno istraživanje (CERN) ovakve i slične simpozijume i u narednom periodu organizovati u Crnoj Gori, u čemu će imati podršku Vlade.

Na svečanom otvaranju, pored ministra Boškovića, učesnicima Simpozijuma su se obratili i Viktor Matvej, predstavnik Ujedinjenog instituta za nuklearna istraživanja (JINR) i Tadeuiš Kurtika, predstavnik Evropske organizacije za nuklearno istraživanje (CERN).

Na ovogodišnjem Simpozijumu, koji će trajati do 3. oktobra, okupilo se preko 150 učesnika, među kojima su najuticajniji naučnici današnjice, a planirani su i posebni seminari i predavanja za još oko 250 profesora fizike iz Crne Gore i regiona, kao i za darovite studente iz Crne Gore.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_6453
28.09.2015. 16:30

Gde je tzv. ministrica nauke na ovoj konferenciji i ovaj vaš kandidat za Nobelovu nagradu iz CERN-a?

1
0