Društvo

Delegacija Opštine Bar posjetila ruski grad Kursk

Delegacija Opštine Bar, koju je predvodio predsjednik dr Zoran Srzentić, a u čijem sastavu su bili potpredsjednik Opštine Dušan Raičević i savjetnik u Službi predsjednika Milica Radojičić, boravila je od 23. do 26. septembra u Kursku, povodom obilježavanja 25. septembra - Dana grada Kurska.
Delegacija Opštine Bar posjetila ruski grad Kursk
Portal AnalitikaIzvor

Sastav delegacije su, pored predstavnika Opštine, činili i predstavnici barskih privrednika, direktor kompanije „Bonesa“ Nedeljko Čović i direktor „Soho grupe“ Rade Vujačić.

Tokom posjete Kursku, predsjednik Opštine je učestvovao na međunarodnoj naučno-praktičnoj konferenciji „Rusija – Crna Gora: aktuelni aspekti međunarodne saradnje u očuvanju i jačanju javnog zdravlja na nivou administartivno – teritorijalne formacije“, nakon čega je sa prorektorom za edukativne aktivnosti i opšte poslove profesorom P.V. Kalucki potpisao Sporazum o saradnji u oblasti zdravstva između Opštine Bar i državnog Medicinskog Univerziteta u Kursku.  Ovaj Univerzitet je jedan od vodećih u Rusiji i predstavlja edukativni, naučni i kulturni centar u regionu.

Pored toga, predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić sastao se sa gradonačelnikom Kurske centralne oblasti Nikolajem Ivanovičem Ovčarovim, sa kojim je razgovarao o mogućnostima za unaprijeđenje već postojećih prijateljskih odnosa naša dva grada. Na sastanku je dogovoreno da se, u narednom periodu, u Kursku organizuju Dani kulture Bara, gdje će učestvovati kulturni stvaraoci i umjetnici našeg grada.

U sklopu programa Dana grada Kurska, delegacija Opštine Bar je prisustvovala otvaranju izložbe „Kursk je glavni slavuj regiona“, ceremoniji polaganja cvijeća palima u Velikom otadžbinskom ratu i svečanoj sjednici, na kojoj je predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić imao čast da, u ime Opštine i građana Bara, pozdravi  prisutne zvanice.

Sporazum o prijateljstvu i saradnji između Opštine Bar i grada Kurska je potpisan u junu 2008. godine i od tog datuma predstavnici ova dva grada intenzivno rade na održavanju dobrih prijateljskih odnosa.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.