Društvo

Katnić: Nigdje se na navodi opstrukcija rada Tužilaštva

U žalbi Specijalnog tužilaštva na odluku sudije Višeg suda u Podgorici nigdje se ne navodi opstrukcija rada Tužilaštva. Sud je tekst žalbe razmatrao i uvažio i otuda čudi pozivanje na navode koji se u žalbi uopšte i ne pominju, saopštio je Portalu Analitika glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.
Katnić: Nigdje se na navodi opstrukcija rada Tužilaštva
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o žalbi Specijalnog državnog tužilaštva na odluku sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, da se  ne odredi pritvor Ž.P. protiv kog je donijeta Naredba za istragu Specijalnog tužilaštva, zbog produženog krivičnog djela - zloupotrebe službenog položaja. Žalba je uvažena, a odluka preinačena Rješenjem Višeg suda o određivanju pritvora. U saopštenju Višeg suda se pominju navodi kojih u tekstu žalbe nema.

„Jedino što je tačno jeste da je Tužilaštvo u okviru zakonom datih ovlašćenja u žalbi navelo svoje razloge u pogledu osnova za preinačenje odluke sudije za istragu. Glavni specijalni tužilac, niti Specijalno tužilaštvo, povodom žalbe nijesu iznosili  nikakve dodatne stavove“, pojasnio je Katnić.

 

Portal Analitika