Društvo

Katnić: Nigdje se na navodi opstrukcija rada Tužilaštva

U žalbi Specijalnog tužilaštva na odluku sudije Višeg suda u Podgorici nigdje se ne navodi opstrukcija rada Tužilaštva. Sud je tekst žalbe razmatrao i uvažio i otuda čudi pozivanje na navode koji se u žalbi uopšte i ne pominju, saopštio je Portalu Analitika glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.
Katnić: Nigdje se na navodi opstrukcija rada Tužilaštva
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o žalbi Specijalnog državnog tužilaštva na odluku sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, da se  ne odredi pritvor Ž.P. protiv kog je donijeta Naredba za istragu Specijalnog tužilaštva, zbog produženog krivičnog djela - zloupotrebe službenog položaja. Žalba je uvažena, a odluka preinačena Rješenjem Višeg suda o određivanju pritvora. U saopštenju Višeg suda se pominju navodi kojih u tekstu žalbe nema.

„Jedino što je tačno jeste da je Tužilaštvo u okviru zakonom datih ovlašćenja u žalbi navelo svoje razloge u pogledu osnova za preinačenje odluke sudije za istragu. Glavni specijalni tužilac, niti Specijalno tužilaštvo, povodom žalbe nijesu iznosili  nikakve dodatne stavove“, pojasnio je Katnić.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.