Politika

Batrićević: Ulcinju potrebna pješačka zona i biciklistička staza

Potpredsjednik OO Pozitivne u Ulcinju Nikola Batrićević poziva nadležne da obezbijede adekvatnu pješačku zonu i biciklističku stazu za građane i turiste u tom gradu.
Batrićević: Ulcinju potrebna pješačka zona i biciklistička staza
Portal AnalitikaIzvor

„Zbog velikih gužvi u saobraćaju, koje ni novoizgrađeni most na Velikoj Plaži ne može riješiti, potrebno je poboljšati putnu infrastukturu za kretanje motornih vozila zaobilaznicom koja bi se od naselja Gornji Štoj, preko Reča, Ćuraka i Zoganja povezala sa centrom Ulcinja. Na taj način bi se smanjila velika gužva u saobraćaju zbog koje trpe kako građani, tako i turisti u toku sezone. Stoga je Ulcinju dodatno potrebna pješačka zona i biciklistička staza koju bi građani i turisti mogli da koriste i nesmetano funkcionišu. Smatramo da bi adekvatna lokacija bila u predjelu od hotela “Albatros” do skele na Velikoj Plaži“, saopštio je Batrićević medijima.

Pozitivna poziva Sekretarijat za komunalne djelatnosti, kao i odbornike u lokalnom parlamentu, da sagledaju mogućnost nalaženja zakonskih rješenja za izgradnju ove dionice koja bi se koristila isključivo kao pješačka zona i biciklistička staza.

„Na taj način bio bi olakšan saobraćaj i poboljšao bi se imidž Ulcinja kao atraktivne destinacije među  ljubiteljima rekreativnog biciklizma i pješačenja“, naveo je Batrićević. 

Portal Analitika