Društvo

MUGOŠA: Svako dijete da raste u toplom porodičnom okruženju

Otvoreni dan hraniteljstva Centra za socijalni rad Podgorica, koji je Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa Unicefom organizovalo povodom nastavka kampanje „Svako dijete treba porodicu“, održan je danas u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”, Podgorica.
MUGOŠA: Svako dijete da raste u toplom porodičnom okruženju
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na događaju, čiji je cilj promocija hraniteljstva u Glavnom gradu, prisutnima se obratio Boris Mugoša, zamjenik Gradonačelnika Podgorice.

Zamjenik Mugoša je, govoreći o značaju hraniteljstva, naglasio da su na događaju prisutni svi relevantni akteri društvene zajednice koji se bave ovom problematikom. Svi imamo isti zadatak - da kroz intenziviranje pojedinačnih i zajedničkih aktivnosti promovišemo kampanju o hraniteljstvu, doprinosimo jačanju svijesti o neophodnosti da svako dijete raste u toplom porodičnom okruženju i postizanju cilja da svako dijete do treće godine života treba da raste u porodici, a ne u nekoj od institucija.

Djetetu koje djetinjstvo provodi u odsustvu roditeljeske brige nije dovoljno samo obezbijediti krov nad glavom, nego mu je potrebna porodica koja ga voli i u koju je stekao apsolutno povjerenje. Sve nas to dodatno moralno i profesionalno obavezuje da još više pomažemo postojećim hraniteljima i motivišemo ljude da se bave hraniteljstvom, odnosno da svi zajedno stvorimo kvalitetnije uslove za rast i razvoj djece u hraniteljskim porodicama, zaključio je Mugoša.

Osim zamjenika gradonačelnika Podgorice Borisa Mugoše, prisutnima su se obratili i Zorica Kovačević, Ministarka rada i socijalnog staranja, Bendžamin Perks, šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru i Nikolas Lindhurst, slavni britanski glumac poznat po svojoj ulozi Rodnija Trotera u BBC-TV seriji „Mućke“.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.