Fudbal

Patrik Vijera na klupi premijerligaša?

Izgleda da ni godinu dana neće trajati trenerski mandat Dika Advokata na klupi Sanderlenda. Holandski stručnjak je prošle sezone uspješno odigrao ulogu vatrogasca i sačuvao premijerligaški status Crnim mačkama, ali sada je na ivici otkaza. Sanderlendu ništa ne polazi za nogom, posljednji su na tabeli i rukovodstvo kluba sa sjevera Engleske bi uskoro moglo da se odluči na smjenu Advokata.
Patrik Vijera na klupi premijerligaša?
Portal AnalitikaIzvor

A poznat je i prvi kandidat koji bi mogao da naslijedi vremešnog Holanđanina. U pitanju je Patrik Vijera! Legendarni kapiten Arsenala posljednjih godina radi kao trener mladog tima Mančester Sitija i taj posao je obavljao prilično uspješno s obzirom da su Građani bilježili dobre rezultate pod njegovom komandnom palicom.

U Sanderlendu vjeruju da bi Vijera mogao da ih spase i da je dovoljno sazrio da se uputi u premijerligašku avanturu. Još prošlog ljeta su čelnici Sanderlenda kontaktirali Francuza i raspitivali se za mogućnost da ga dovedu umjesto Advokata, ali on tada nije bio zainteresovan.

U Mančester Sitiju žele da zadrže Vijeru, ali su svjesni da neće moći da mu stoje na putu ako odluči da prihvati premijerligaški izazov. Pored Vijere, jedan od kandidata da naslijedi Advokata je i Šon Dajč iz Barnlija, ali on sada bilježi dobre rezultate u Čempionšipu i realnija je opcija da ostane na klupi drugoligaša.

Treći kandidat je Sem Alardajs, bivši trener ljutog rivala Njukasla koji je slobodan otkako je prošlog ljeta napuštio Vest Hem. (mozzartsport.com)

Portal Analitika