Politika

Lideri DF-a sa demonstrantima proveli noć ispred Skupštine

Nekolike stotine ljudi provele su noć ispred Skupštine Crne Gore. Među njima su bili i skoro svi lideri Demokratskog fronta. Portal Vijesti piše da ih je bilo više od četiri stotine, dok CdM navodi da je noć u šatorima provelo oko 300 ljudi.
Lideri DF-a sa demonstrantima proveli noć ispred Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

"Samo 300 šatora je postavljeno, a u svakom je bila po najmanje jedna osoba. Bilo je i dosta građana koji su noć proveli na otvorenom. Noć je bila hladna, ali izdržalo se", rekao je, kako prenosi agencija Srna, funkcioner Demokratskog fronta Strahinja Bulajić.

Juče su ispred zgrade Skupštine Crne Gore počeli protesti Demokratskog fronta i, kako su najavili organizatori, trajaće sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi - formiranje prelazne vlade i organizovanje fer izbora.protestpoliticari

Potpredsjednik Pokreta za promjene i funkcioner DF-a Koča Pavlović, koji je noć proveo sa okupljenim građanima, najavio je da danas očekuju dolazak još građana, te da će tokom dana biti postavljeno još 100 šatora, prenosi CdM.

„Veoma smo zadovolnji jučeršnjim okupljanjem. Imali smo veličanstven skup. Prema našim procjenama protestu je prisustvovalo između 6.000 do 7.000 ljudi“, kazao je Pavlović.

Prema njegovim riječima, tokom prethodne noći nije se previše spavalo, a učesnici i organizatori protesta su, kako je rekao, sumirali utiske od prethodnog dana.kamperi3

On je najavio i da će se tokom dana realizovati razne društveno-političke i zabavne aktivnosti, a u 18.30 je zakazano novo okupljanje.

Zgradu Skupštine i predsjednika obezbjeđivalo je više desetina policajaca.

Dva lica uhapšena su sinoć jer su bacali kamenje ka policijskim službenicima za vrijeme protesta.

"D.Đ. (22) i A.Đ. (23) iz Podgorice privedeni su jer su oko 20 sati, u ulici Kralja Nikole u blizini hotela Nikić, gađali kamenicama u pravcu policijskih službenika", saopšteno je iz crnogorske policije.

foto: Slobodatraziljude.me, Portal Analitika

Portal Analitika