Abiznis

U Kumboru se ruši dio kasarne, počinje gradnja marine

Kompanija Azmont Investments koja gradi kompleks "One and Only" u Kumboru počela je da ruši torpedno lansirnu rampu koja je nekad služila za ispitivanje torpeda.
U Kumboru se ruši dio kasarne, počinje gradnja marine
Portal AnalitikaIzvor

Na mjestu bivše kasrane gradi se "One and only" rizort vrijedan pola milijarde eura, koji finansira azerbejdžanska naftna kompanija SOCAR.

Shodno planu, na lokaciji površine 248.000 kvadratnih metara u Kumboru nalaziće se: "One and Only" luksuzni hotel sa 120 soba, "ESPA" fitnes i velnes centar površine 3.000 kvadrata, zatim sadržaji za organizovanje konferencija i banketa, marina, 500 luksuznih apartmana i vila, koje će opsluživati hotel, ribarski gat sa ribljom i pijacom organske hrane za prodaju sezonskih, lokalno proizvedenih namirnica.

Do 2017. godine biće izgrađen luksuzni turistički kompleks sa donjim selom, marinom sa 250 vezova, kao i pješčanom plažom sa 900 ležaljki.

Iako je ranije najavljeno da će cjelokupni projekat biti završen do maja 2016. godine, došlo je do kašnjenja u njegovoj realizaciji. Kako sada stvari stoje, luksuzni turistički kompleks biće u potpunosti operativan 2017. godine.

Od planiranih 500 miliona eura investicija kompanija Azmont Investments do sada je investirala ukupno skoro 94 miliona eura. Novac je do sada, kako ranije objavljeno u crnogorskim medijima, primarno uložen u remedijaciju i pripremu terena, šipovanje zemljišta, rušenje vojnih objekata, uklanjanje nusa, poboljšanje terena za fundiranje, istražne radove, izradu projekata i planske dokumentacije.

Izgrađeno je i 30.000 kvadratnih metara konstrukcije takozvanog donjeg sela. Na četiri urbanističke parcele za koje je izdata građevinska dozvola, trenutno je u izgradnji 14 objekata.

 

Dnevne novine

Portal Analitika