Crna hronika

Zbog pljačke advokata dobili 13 godina robije

– Četvoročlana grupa razbojnika osuđena je u podgoričkom Višem sudu na ukupno 13 godina zatvora jer su krajem novembra prošle godine nasilnim putem od podgoričkog advokata Mića Kaluđerovića oteli 14.350 eura.
 Zbog pljačke advokata dobili 13 godina robije
Portal AnalitikaIzvor

Presudu je izrekao sudija Predrag Tabaš. Dušan Kaluđerović, dalji rođak žrtve koji je označen kao organizator posla, dobio je tri godine zatvora kao i Miloš Marković. Andrija Lazović i Marko Radičević dobili su po tri i po godine robije. Prema navodima presude, tokom procesa nesporno je dokazano da je Dušan Kaluđerović sa umišljajem podstrekao na razbojništvo optužene Lazovića, Radičevića i Markovića.

Naime, optuženi Kaluđerović je novembra prošle godine u nekoliko navrata predlagao Lazoviću da ,,odrade njegovog rođaka“ Mića Kaluđerovića, koji je prema informacijama organizatora ,,posla“ u kući držao oko 20.000 eura. Iako je meta razbojništva bio stariji čovjek i živio sam u kući u Golubovcima, nadomak Podgorice, na sugestiju organizatora Lazović je za ,,posao“ ipak angažovao još jednu osobu, Marka Radičevića. Dan prije upada u kuću podgoričkog advokata, Kaluđerović je smišljajući prevoz do žrtve, pozvao Miloša Markovića i pitao ga ,,da li je zainteresovan da zaradi koji dinar“. Naravno, Marković je pristao. Tog 24. novembra oko 21 čas, Lazović je pokucao na ulazna vrata kuće Mića Kaluđerovića. Ne sluteći šta slijedi, advokat je otvorio vrata i momentalno dobio udarac u glavu. Lazović, Radičević i Marković su ga ugurali u unutrašnjost kuće, oborili ga na pod, a zatim sjeli na njega. - Optuženi su Miću Kaluđeroviću ruke i noge vezali kravatama i kanapom i pokrili jednim ćebetom onesposobivši ga da pruža bilo kakav otpor – navodi se u presudi. Nakon premetačine spavaće sobe na spratu Lazović i Radičević Viši sud su pronašli 14.000 eura. (Pobjeda)

Portal Analitika