Svijet

Zuckerberg uvodi internet u izbjegličke kampove

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg obećao je da će omogućiti internet konekciju u izbjegličke kampove UN-a, kao njegov doprinos u rješavanju izbjegličke krize.
Zuckerberg uvodi internet u izbjegličke kampove
Portal AnalitikaIzvor

Obraćajući se na Generalnoj skupštini UN-a, Zuckerberg je kazao kako uvođenjem interneta u izbjegličke kampove želi olakšati prijem pomoći kao i omogućiti izbjeglicama da održe veze sa svojim porodicama. On je ponovio kako će Facebook biti dio kampanje koja će raditi na tome da internet bude dostupan čitavoj planeti u narednih pet godina, prenosi BBC.

Takođe je istakao da internet može pomoći UN-u da ispuni svoje razvojne ciljeve, naročito u borbi protiv siromaštva.

Potpisnici kampanje pod nazivom Deklaracija Povezivanja su rock zvijezda Bono, glumica Charlize Theron, zatim biznismeni Bill Gates i Richard Branson te suosnivač Wikipedije Jimmy Wales. Zuckerberg je rekao da će Facebook raditi u saradnji sa Visokim Komesarijatom UN-a za izbjeglice.

"Internet će omogućiti izbjeglicama bolji pristup pomoći i održavanju veza sa porodicama. Facebook je u jedinstvenoj poziciji da održava ovu žilu kucavicu", izjavio je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg.

Pretpostavlja se da pristup internetu danas u svijetu ima oko tri milijarde ljudi, a plan je dostupnost za čitavu planetu.

klix.ba

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.