Politika

Crna Gora pouzdan član UN

Crna Gora je pouzdan član Ujedinjenih nacija (UN), dobar primjer regiona i stabilna država koja ostvaruje svoje evropske i evroatlantske ciljeve, ocijenio je predsjednik Generalne skupštine UN Mogens Liketoft /Lykketoft/.
Crna Gora pouzdan član UN
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji boravi u Njujorku na 70. zasjedanju Generalne skupštine UN, sastao se danas sa Liketoftom.

„Liketoft je konstatovao da je Crna Gora pouzdan član UN i da je siguran u njeno konstruktivno djelovanje, a da mu je iz prethodnih dužnosti koje je obavljao poznato da je Crna Gora dobar primjer regiona i stabilna država koja snažno ostvaruje svoje evropske i evroatlanske ciljeve“, saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Liketoft je, kako je saopšteno, poželio da Crna Gora nastavi sa takvim djelovanjem, uvjeren da je to u interesu njenih građana i regiona u cjelini.

„Vujanović je iskazao uvjerenje da će Generalna skupština, u okviru svoje nadležnosti, dati snažan doprinos ostvarenju ciljeva UN iz agende do 2030. godine. Imajući u vidu bogato parlamentarno iskustvo predsjednika konstatovao je da će i njegov personalni doprinos biti prepoznatljiv i uspješan“, kaže se u saopštenju.

 

Portal Analitika