Kultura

Karadžić postavlja Milerov "Pogled s mosta" u Gradskom pozorištu

Podgoričko Gradsko pozorište počelo je rad na novom projektu - regionalnoj praizvedbi komada "Pogled s mosta" američkog klasika Artura Milera, kojeg će na scenu DODEST postaviti reditelj Milan Karadžić.
Karadžić postavlja Milerov "Pogled  s mosta" u Gradskom pozorištu
Portal AnalitikaIzvor

- Svijet ove godine proslavlja 100 godina od rođenja Artura Milera, jednog od najvećih pisaca XX vijeka, socijalističkog intelektualca koji je stvarao u vrijeme političkog sivila, velikog kritičara "američkog sna" koji je napisao mnogo politički angažovanih komada o korupciji, potiskivanom nasilju, rigidnom odnosu prema političkim grupama, teškim uslovima za rad i drugim socijalnim temama. Gradsko pozorište Podgorica, poput mnogih teatara, pridružuje se ovom jubileju postavljanjem jednog od njegovih najznačajnijih komada koji se po prvi put izvodi u regionu. "Pogled s mosta" tretira bolnu temu ekonomskih migracija iz vremena velike ekonomske krize u Americi, 1929. godine, nazvane "Velika depresija" - ističu iz podgoričkog teatra.

Uloge u komadu dodijeljene su Mladenu Neleviću, Boru Stjepanoviću, Ivani  Mrvaljević, Emiru Ćatoviću, Željku Radunoviću kao i studentima III godine Fakulteta dramskih umjetnosti Mariji Djurić i Vuletu Markoviću. Autorski tim, na čelu sa rediteljem Karadžićem još čine dramaturg Nebojša Bradić, kostimografkinja Dragica Laušević, lektorka Dubravka Drakić i koreografkinja Slavka Nelević.

Predstava će biti premijerno izvedena krajem decembra, u okviru ovogodišnje podgoričke kulturne manifestacije Decembarska umjetnička scena.

Foto: The Guardian (theguardian.co.uk)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.