Društvo

Počele pripreme za proteste DF-a: Od 14 časova zatvaranje pojedinih ulica u Podgorici

Protest pod sloganom "Sloboda traži ljude" u organizaciji Demokratskog fronta počeće danas u 18 časova ispred Skupštine Crne Gore.
Počele pripreme za proteste DF-a: Od 14 časova zatvaranje pojedinih ulica u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Tim povodom Uprava policije ranije je najavila zatvaranje pojedinih gradskih saobraćajnica, kao i snimanja tog javnog okupljanja.

Saobraćaj za sve kategorije vozila biće zatvoren danas od 14 časova, pa do završetka ovog javnog skupa, na sljedećim saobraćajnicama:

- Bulevar Stanka Dragojevića,

- dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog (od raskrsnice sa ulicom Jovana Tomaševića do raskrsnice sa ulicom Bratstva i jedinstva),

- Ulica Slobode

- Ulica Kralja Nikole (do raskrnice sa ulicom Oktobarske revolucije).

Iz UP su naveli da postoji mogućnost da, shodno potrebi i procjenama, budu zatvorene i druge ulice u glavnom gradu.

Prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, UP najavila je i snimanja ovog javnog okupljanja. Policijski službenici će snimanjem javnog okupljanja otpočeti na mjestu njegovog održavanja - preko puta Skupštine Crne Gore u Podgorici, odnosno dijelu Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i u parku - u 17 časova. Snimanje će trajati do završetka javnog okupljanja.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država ranije ove sedmice obavijestila je svoje državljane u Crnoj Gori o održavanju protesta opozicije, te im savjetovala dodatni oprez zbog mogućnosti izbijanja sukoba.

- Iako su najavljeni mirni protesti mogući su sukobi koji mogu eskalirati u nasilje. Američka ambasada savjetuje svojim državljanima da izbjegavaju područja gdje će biti protesti, kao i da budu oprezniji ukoliko budu u blizini mjesta gdje će biti velikih skupova, protesta ili demonstracija - stoji u upozorenju Ambasade SAD u Crnoj Gori, te se dodaje da "neki medijski izvještaji nagovještavaju da se slični protesti mogu očekivati i u drugim crnogorskim gradovima".

Demokratski front pozvao je sve građane da dođu na sjutrašnje proteste, koji će biti demokratski i, kako su saopštili, trajati do ispunjenja zahtjeva – formiranja prelazne vlade i organizovanja fer izbora. Bina je postavljena tokom noći, tako da je jedna strana Bulevara Svetog Petra Cetinjskog već van upotrebe.

Portal Analitika