Košarka

FOTO: Najuspješniji trenerski seminar do sada

Trenerski seminar ''Basketball clinic Podgorica 2015'' koji organizuju Udruženje košarkaških trenera Crne Gore i Košarkaški savez Crne Gore, počeo je u dvorani ''T-Mobile'' u Donjoj Gorici. Seminar je okupio neke od najboljih stručnjaka sa prostora nekadašnje Jugoslavije, a 130 crnogorskih trenera u prilici su da dobiju savjete od predsjednika Udruženja - Bogdana Tanjevića, dvojice bivših selektora crnogorske reprezentacije Duška Vujoševića i Luke Pavićevića, te Vladislava Lučića, Vlada Đurovića, Zlatka i Denisa Sedića. Već nakon prvog dana, seminar je ocijenjen kao najuspješniji od dosadašnja tri koja su organizovali Udruženje košarkaških trenera i Košarkaški savez Crne Gore.
FOTO: Najuspješniji trenerski seminar do sada
Portal AnalitikaIzvor

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika Udruženja košarkaških trenera Crne Gore Bogdana Tanjevića, doskorašnji trener Partizana i bivši selektor crnogorske reprezentacije Duško Vujošević govorio je na temu ''Usavršavanje šuta''.

Braća Zlatko i Denis Sedić govorili su o preventivnom treningu u košarci, dok je prijepodnevni dio programa zaključilo predavanje Vlade Đurovića na temu ''Rad sa centrima''.

U popodnevnom terminu prvog dana seminara, bivši selektor naše reprezentacje Luka Pavićević održao je predavanje ''PnR napad protiv odbrane – DENY'', a nakon Vladislava Lučića koji je govorio o ''razvoju kontranapada poslije izvođenja slobodnih bacanja'', dvojica stručnjaka iz Bosne i Hercegovine – Zlatko i Denis Sedić govorili su o ''ulozi grabećeg koraka u košarci i tehnici trčanja''.

Na kraju prvog dana seminara, uručene su zahvalnice trenerima koji su prihvatili poziv Udruženja i Košarkaškog saveza Crne Gore i svoje bogato iskustvo prenijeli crnogorskim stručnjacima. Drugi dan trenerskog seminara na programu je u nedjelju, a početak je predviđen za 9.30 sati. Po završetku seminara, u hotelu ''Podgorica''sa početkom u 15 sati biće održana godišnja Skupština Udruženja košarkaških trenera Crne Gore i uručene trenerske licence.

seminartrenerikosarka-5seminartrenerikosarka-4seminartrenerikosarka-3seminartrenerikosarka-2

 

Portal Analitika