Svijet

VIDEO: Papa Franjo objavljuje pop-rok album

Među svakodnevnim informacijama o hiljadama ljudi koji na svakom koraku prate posjetu pape Franja Sjedinjenim Američkim Državama i sjedištu Ujedinjenih nacija, pojavila se i jedna nesvakidašnja.
VIDEO: Papa Franjo objavljuje pop-rok album
Portal AnalitikaIzvor

Kako piše renomirani magazin "Roling Stoun" (Rolling Stone) na čijoj naslovnoj strani se našao upravo poglavar Rimokatoličke crkve, uskoro će se pojaviti pop-rok album pape Franja. Časopis najavljuje da će album koji nosi naziv u stilu grupe "Rage Against the Machine" - "Wake Up!" (Probudi se) činiti numere progresivnog roka pomiješanog sa gregorijanskim pjevanjima. Album je dobio puni blagoslov Vatikana, a centralni numera čine papina obraćanja vjernicima na latinskom, italijanskom, engleskom, španskom i portugalskom.

2709papa1Album sa 11 numera već se može naručiti putem iTunes-a. Zvanično će ga izdati kuća "Believe Digital" 27. novembra.

Kako zvuči kada se sintisajzeri, trube i električne gitare "ukrste" sa govorom kojim se papa Franjo obraćao vjernicima u Južnoj Koreji prošle godine, možete poslušati u numeri "Wake Up! Go! Go! Forward!" koju je "Rolling Stone" premijerno objavio.

Izvor: Rolling Stone/Daniel Kreps

Foto: indianexpress.com

Portal Analitika