Kultura

U bioskopskom mraku se najbolje vide zvijezde!

Ova filmska sedmica u Cadmus Cineplexu počinje sjajnim festivalom jako kratkog filma "Extra Short Film Festival" na kome će se dinamično smjenjivati ostvarenja različitih umjetnika iz više zemalja kao što su Rusija, Australija, Bugarska, Njemačka, Španija, Ukrajna, Hrvatska i Japan.
U bioskopskom mraku se najbolje vide zvijezde!
Portal AnalitikaIzvor

Kao što je i najavljeno iz bisokopa Cadmus Cineplex, ulaz na premijerne kao i na reprizne termine biće besplatan, ali ne i preporučljiv za mlađe od osamnaest godina. Ova manifestacija će svoje premijerne termine imati u večernjim satima 23. i 24. septembra, dok će reprizni biti 24. i 25. septembra u ranijim terminima.

Odlična saradnja s Dukley Art Community rezultirala je održavanjem jednog ovakvog događaja koji je svakako bio neophodan za kulturni razvoj naše sredine.

Uporedo, uz kulturne manifestacije u bioskopu Cadmus Cineplex Mega Promet, ove sedmice kreće već dugo očekivana komedija s legendarnim Robertom De Nirom i njegovom mladom koleginicom En Hatavej. U filmu "Mlađi referent" ("The Intern") Robert De Niro je na početku svoje karijere... Ova rečenica svakako ne djeluje logično kada se u njoj nađe ime velikana filmske glume kao što je Robert De Niro, ipak donekle je tačna.

Oskarovci Robert De Niro i En Hetvej oduševiće vas u zabavnoj priči o pripravniku modnoga časopisa kojeg glumi upravo De Niro! U ovoj komediji o 70-godišnjem penzioneru Benu, koji je pritom i udovac, te se osjeća vrlo beskorisno živeći tako monotonim životom, Robert De Niro je još jednom pokazao svoju sjajnu humorističnu stranu u filmu "Mlađi referent" koji, po najavama bioskopa Cadmus Cineplex Mega Promet dolazi 24.septembra.

S velikim zadovoljstvom najavljen je i start srpskog filma "Pored mene" koji će otpočeti premijerno prikazivanje takođe 24. septembra. Ova interesantna drama je ovog ljeta oduševila publiku na festivalu u Puli i osvojila nagradu Zlatna arena za najbolji strani dugometražni film. Takođe, na 21. Sarajevo film festivalu "Pored mene" je ispraćen ovacijama, a potom dobio i Nagradu mlade publike.

Ova drama se na specifičan način bavi tekućim problemima današnje omladine i na specifičan način pruža jedno pomalo čudno, ali moguće riješenje. Uz Hristinu Popović koja tumači lik profesorice istorije Olje, sjajne uloge su dali i legendarna glumica Mirjana Karanović, uvijek sjajni Dragan Mićanović, ali i njihove mlade kolege poput Jelene Puzić, Nikole Glišića i naše Budvanke Milice Majkić.

Zainteresovani posjetioci ovog osviježavajućeg multipleksa, po svemu sudeći ni ove sedmice neće biti razočarani.

Portal Analitika