Fudbal

Prandeli: Jovetić shvatio da je napadač

Bivši trener Fiorentine Čezare Prandeli rekao je da je srećan jer je Stevan Jovetić u Interu konačno našao svoju pravu poziciju.
Prandeli: Jovetić shvatio da je napadač
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski reprezentativac je među nerazure stigao na pozajmicu iz Mančester Sitija, a na pet mečeva postigao je tri gola. Inter je prvi na tabeli Serije A poslije pet kola i isto toliko pobjeda.

Prandeli se ne čudi što su Felipe Melo i Stevan Jovetić postali stubovi tima. On ih je trenirao u Fiorentini i ističe da se njihov kvalitet lako primijeti. 

„Imam sjajno sjećanje na oba fudbalera, bio sam siguran da će kroz nekoliko godina postati sjajni igrači. Jovetić je mnogo napredovao. Već je u Firenci pokazivao kvalitet i zrelost, ali sada je postao sigurniji u sebe i fizički jači. Takođe konačno je našao svoju pravu poziciju, on je napadač“, rekao je Prandeli, a prenosi portal Goal. 

Italijan je naglasio da je Jovetiću dugo trebalo da prihvati činjenicu da bi morao da igra kao klasični napadač. 

„Posao modernog napadača nije samo da daje golove, već i da pomaže timu. Sjećam se da je Alberto Đilardino bio povrijeđen i da sam stavio Jovetića u napad protiv Liverpula. Nije želio da igra na toj poziciji, a na kraju smo pobijedili 2:0 i on je postigao dva gola“, dodao je Prandeli.

Portal Analitika