Podgorica

Održan "ECDL karavan digitalne pismenosti" u Podgorici

„ECDL- karavan digitalne pismenosti“ održan je danas u Podgorici u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.
Održan "ECDL  karavan digitalne pismenosti" u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

 U  OŠ „Maksim Gorki“  organizovan je internet street, gdje su učenici iz  šest podgoričkih osnovnih škola i zainteresovani građani, uz pomoć ECDL timova koji su im bili na raspolaganju, mogli da provjere svoje informatičko znanje po ECDL standardu i da, ukoliko se prijave putem portala eUprave ostvare popuste na online obuku i sertifikat.

O važnosti digitalne pismenosti i digitalne kulture u savremenom društvu, kao i promociji usluga koje pruža portal eUprava i ECDL-a kao standarda digitalne pismenosti, govorio je Stevan Ljumović, generalni direktor direktorata za razvoj eUprave.

Takođe, građani su u okviru „ECDL- karavan digitalne pismenosti“ učestvovali u anketi „Informisanost i stav građana o uslugama na portalu eUprava“.

U organizaciju ECDL karavana  u Podgorici uključio se ECDL test centar OŠ”Maksim Gorki” , a projekat je podržala kompanija M:tel.

 „ECDL- karavan digitalne pismenosti“ od Podgorice nastavlja svoj put prema ostalim gradovima u Crnoj Gori, Budvi, Tivtu, Kotoru, Andrijevici, Baru, Plužinama, Rožajama, Kolašinu, Mojkovcu, a realizuje se u saradnji sa Regionalnom ECDL kancelarijom i ECDL test centrima u Crnoj Gori.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.