Rukomet

RSCG: Startuje nacionalna rukometna akademija

Nacionalna rukometna akademija za muškarce, koju će voditi selektor Ljubomir Obradović, počeće 1. oktobra, kazao je predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Predrag Bošković.
RSCG: Startuje nacionalna rukometna akademija
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da će Obradović, imajući u vidu da više nije trener Porta, moći da se potpuno posveti crnogorskom rukometu, odnosno najtalentovanijim crnogorskim rukometašima.

"Smatramo da ćemo kroz akademiju okupljati sve najtalentovanije igrače iz cijele Crne Gore, mlađih uzrasta i na taj način omogućiti selektoru da ima što bolji uvid u ono sa čim raspolaže u igračkom kadru. Time ćemo i uigravati igrače za što uspješnije nastupe na međunarodnoj sceni u mlađim kategorijama i značajno uticati na stvaranju što više kvalitetnih igrača za seniorsku reprezentaciju", rekao je Bošković agenciji MINA.

On očekuje da će Savez sa selektorom Obradovićem otvoriti novo poglavlje kada je rad sa mlađim selekcijama u pitanju, navodeći da vjeruje da će akademija dati dobar rezultat.

"Igrači će se okupljati iz svih krajeva, raditi sa selektorom i stručnim štabom koji on bude formirao i na taj način sticati iskustvo. Takmičiće se pod okriljem državne reprezentacije u mlađim kategorijama na većem broju turnira nego što je to bilo do sada", rekao je Bošković.

On je istakao da je trebalo puno vremena da bude realizovana ideja o formiranju akademije, navodeći da je bilo opstrukcije pojedinih muških klubova.

"Dosta saveza imaju akademiju, neki mušku i žensku. Mi ćemo krenuti sa muškom, jer nas rezultati na to obavezuju. Od sticanja nezavisnosti nijedna selekcija, ne računajući šampionat koji smo organizovali, nije prošla na veliko takmičenje", rekao je Bošković.

On je najavio da će kalendar pionirske lige biti prilagođen radu akademije, navodeći da će ona okupljati rukometaše rođene od 1998. do 2006. godine. (Mina)

Portal Analitika