Društvo

ŠKATARIĆ: TETRA sistemom efikasnije sprečavanje krivičnih djela

Nakon Uprave policije, brojnih opštinskih službi, od danas je savremenom digitalnom TETRA opremom snabdjeven i Nacionalni park Skadarsko jezero, saopšteno je iz kompanije Wireless Montenegro.
ŠKATARIĆ: TETRA sistemom efikasnije sprečavanje krivičnih djela
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Jednu fiksnu i pet ručnih radio stanica zaštitarima prirode uručili su predstavnici kompanije Wireless Montenegro, a sredstva za opremu u ukupnoj vrijednosti 6.170 eura obezbijeđena su kroz projekat "Upravljanje močvarama i očuvanje kudravog pelikana u mediteranskom basenu" koji koordinira Noe Conservation, a finansira MAVA fondacija iz Švajcarske", navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Direktor NP Skadarsko jezero Goran Škatarić zahvalio je fondaciji koja im je, kako je rekao, pored ostalih donacija obezbijedila i uvođenje ovog naprednog digitalnog radio sistema koji će im pomoći u zaštiti prirodnih vrijednosti.

"TETRA sistem je nešto što će nam uveliko pomoći, jer ćemo biti uvezani u prvom redu sa Odjeljenjem granične bezbjednosti pomorske policije, ali i ostalim institucijama koje koriste ovaj napredni sistem, obezbijediti veću mobilnost određenih subjekata i sprečavanje velikog broja neregularnosti i krivičnih djela na ovom području", naglasio je Škatarić.

Nakon prezentacije, isporučilac opreme organizovao je obuku neophodnu za uspješno korišćenje radio stanica za 14 zaposlenih nadzornika NP "Skadarsko jezero".

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Dusan Madzarovic
26.09.2015. 15:39

DIEREKTOR NP SKADARSKO JEZERO, Dr. Goran Skataric, U meni licno uliva veliko povjerenje, kao covjek od STRUKE i sa velikim sposobnostima, zato treba slijediti njegovom razmisljanju i pomoci mu u svim organizacijskim i profesionalnim namjerama za uspjeh NP--SJ i za dobrobit Crne Gore u cjelini. SRECNO I NAPRIJED GORANE.

4
0