Društvo

ŠKATARIĆ: TETRA sistemom efikasnije sprečavanje krivičnih djela

Nakon Uprave policije, brojnih opštinskih službi, od danas je savremenom digitalnom TETRA opremom snabdjeven i Nacionalni park Skadarsko jezero, saopšteno je iz kompanije Wireless Montenegro.
ŠKATARIĆ: TETRA sistemom efikasnije sprečavanje krivičnih djela
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Jednu fiksnu i pet ručnih radio stanica zaštitarima prirode uručili su predstavnici kompanije Wireless Montenegro, a sredstva za opremu u ukupnoj vrijednosti 6.170 eura obezbijeđena su kroz projekat "Upravljanje močvarama i očuvanje kudravog pelikana u mediteranskom basenu" koji koordinira Noe Conservation, a finansira MAVA fondacija iz Švajcarske", navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Direktor NP Skadarsko jezero Goran Škatarić zahvalio je fondaciji koja im je, kako je rekao, pored ostalih donacija obezbijedila i uvođenje ovog naprednog digitalnog radio sistema koji će im pomoći u zaštiti prirodnih vrijednosti.

"TETRA sistem je nešto što će nam uveliko pomoći, jer ćemo biti uvezani u prvom redu sa Odjeljenjem granične bezbjednosti pomorske policije, ali i ostalim institucijama koje koriste ovaj napredni sistem, obezbijediti veću mobilnost određenih subjekata i sprečavanje velikog broja neregularnosti i krivičnih djela na ovom području", naglasio je Škatarić.

Nakon prezentacije, isporučilac opreme organizovao je obuku neophodnu za uspješno korišćenje radio stanica za 14 zaposlenih nadzornika NP "Skadarsko jezero".

Portal Analitika