Region

Teško povrijeđeni pilot prebačen na VMA

Drugi pilot u avionu, koji se srušio iznad Ozrena u Republici Srpskoj, J.H. transportovan je iz bolnice u Doboju na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu.
Teško povrijeđeni pilot prebačen na VMA
Portal AnalitikaIzvor

Vlasnik bolnice Anlave, koja je prevezla pilota, dr Slobodan Ivanović je kazao da je teško povrijeđeni pilot operisan u Doboju, zbog frakture rebara, a potom prebačen na Kliniku za grudnu hirurgiju na VMA. On je dodao da pacijent za sada nije vitalno ugrožen.

Avion koji se prekjuče srušio na planinu Ozrenu kod Doboja pripada specijalizovanom preduzeću za zaprašivanje iz vazduha i suzbijanje štetočina "STS avijacija" iz Smedereva, a u nesreći je poginuo pilot Nikola Aćimović iz Beograda. U avionu se nalazila četvoročlana posada. 

Avion, koji je oko 13.10 krenuo iz baze u Mahovljanima kod Banjaluke, je na koti Oštrevica našla posada helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nakon tročasovne potrage, koja je počela ubrzo poslije pada. 

Iz Direkcije za civilno vazduhoplovstvo je saopšteno da je avion bacao mamce za vakcinaciju lisica protiv bjesnila u Bosne i Hercegovine. 

Najavljeno je da će biti formirana komisija koja će sprovesti istragu o padu letjelice. 

U svojim hangarima uglavnom imaju avione "cesna 172" i "pajper voroir", te desetak pilota i operatera koji izbacuju mamce iz vazduha. (B92)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.