Društvo

JU Kakaricka gora obilježila sedam godina postojanja

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica u petak, 25. septembra je obilježila sedam godina postojanja i rada ustanove.
JU Kakaricka gora obilježila sedam godina postojanja
Portal AnalitikaIzvor

Svečanost je otpočela potpisivanjem momoranduma o saradnji sa Crnogorskom fondacijom za HIV.

Nakon ove aktivnosti, gosti su imali priliku da vide performans ,,Artikulacija prostora“ - projekat sa 12 referentnih tačaka koje su namjenski projektovane da u skladu sa Programom 12 koraka imaju duboko emocionalno i terapeutsko dejstvo.

-Umjetnost je oduvijek bila jedno od važnijih sredstava vaspitanja među ljudima. Ukoliko se umjetnošću izražavaju osjećanja i prenose poruke, onda je važno da, u procesu rehabilitacije zavisnika, umjetnost ima terapeutsku poruku.  Umjetnička ekspresija je neposredno povezana sa duhovnim i moralnim napretkom u oporavku i zato je za naše klijente od izuzetnog značaja da se elementi umjetničkog izraza uključe u terapeutski proces, kazali su iz Kakaricke gore.

Tokom ovih godina postojanja radil su na očuvanju pozitivnog kontinuiteta u razvoju svih segmenata rehabilitacije i resocijalizacije, ali i na uspostavljanju kvalitetne, kontinuirane saradnje i profesionalne komunikacije sa svim relevantnim opštinskim i državnim institucijama i društvenim subjektima, koje su kroz svoj rad uključene u ovaj društveni problem.

-Takođe, kroz javne tribine, predavanja i skupove radili smo na podizanju svijesti javnosti o problemu bolesti zavisnosti, a samim tim i na prevenciji istog, kažu iz ove Javne ustanove.

Svečanosti koja je upriličena, prisustvovao je veliki broj subjekata koji daju svoj doprinos usmjeren na suzbijanju diskriminacije zavisnika i poboljšanje njihovog položaja u društvu, a koji prepoznaju rad Javne ustanove kao šansu za novu budućnost svim onim mladim ljudima koji žele da tretiraju bolest zavisnost na profesionalan i kvalitetan način.

-Shodno navedenom, posebnu zahvalnost izrazili smo našem donatoru – knjižari Unireks koja je Javnoj ustanovi poklonila preko 650 naslova čime je znatno obogaćen sadržaj naše biblioteke. Tom prilikom  predstavniku Unireksa uručen je prigodan poklon u vidu kreativnih radova naših klijenata, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika