Region

Vlada Srbije ukinula kontramjere

Vlada Srbije večeras je donijela odluku o stavljanju van snage kontramjera preduzetih prema Hrvatskoj nakon što je ta država blokirala granice ka Srbiji. Odluka Vlade Srbije stupa na snagu odmah i od ovog momenta kamioni i roba iz Hrvatske moći će po uobičajenoj proceduri da ulaze u Srbiju.
Vlada Srbije ukinula kontramjere
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je predložio je ukidanje kontramjera Hrvatskoj na sjednici Vlade Srbije. 

"Iskreno i snažno smo se borili za interese svoje zemlje. Hrvatska je odustala od svojih unilateralnih mjera koje je uvela protiv Srbije. To ne smatram velikom pobjedom Vlade Srbije. To je pobjeda razuma, rekao je večeras premijer Srbije Aleksandar Vučić na sjednici Vlade Srbije, javlja Blic.

"U skladu sa tim želim da vam predložim da večeras donesemo odluku o stavljanju kontramjera koje smo uveli , van snage", rekao je Vučić.

On je rekao da je ponosan sam na građane Srbije koji su shvatili koliko je bilo važno da svoju zemlju zaštite

"Mi nismo željeli ni ekonomske ni političke sukobe sa Hrvatskom. Regionalna stabilnost za Srbiju je od prioritetnog značaja", rekao je Vučić."EU je podržala Srbiju, a ne svoju članicu. To je najbolji dokaz dobrog rada naše Vlade", rekao je Vučić.

On je rekao da ne treba da se bavimo mržnjom, već projektima važnim za Srbiju.

"Vraćamo se razvoju naše zemlje, to je prioritet.. Srbija neće trošiti vrijeme na mržnju, već na rad i jačanje privrede", rekao je on.

Vlada Srbije je zaštitila interese Srbije, istakao je premijer. Kako kaže, Srbija je pokazala ozbiljnost, nije odgovarala na uvrede.

"Naravno da naše krivice nije bilo, jer bili smo uvučeni u predizbornu priču jednog neodgovornog premijera iz susjedstva", rekao je on.

Premijer je rekao da Srbija želi samo najbolje odnose sa Hrvatskom.

On je još jednom poručio ministrima da grade najbolje moguće odnose kako sa Hrvatskom tako i sa svim drugim komšijama.

"Čuvajući naše komšije mi čuvamo sebe i naš ponos", rekao je Vučić.

Portal Analitika