Društvo

U Danilovgradu počela vikend škola za srednjoškolce

Vikend škola za srednjoškolce, čiji je cilj da se kroz različite aktivnosti mladim ljudima približe i objasne pojmovi antikorupcije, integracionih procesa i ljudskih prava i sloboda, počela je danas u Danilovgradu.
U Danilovgradu počela vikend škola za srednjoškolce
Portal AnalitikaIzvor

Organizatori škole "Nove generacije - odgovorne generacije” su bivši učesnici programa razmjene finansiranih od Stejt dipartmenta, dok je njeno održavanje podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori.

Ataše za kulturu u Ambasadi SAD, Mark Weinberg, istakao je da su teme koje će obrađivati vikend škola aktuelne i veoma važne, ne samo za mlade ljude, već i za Crnu Goru.

„SAD su posvećene širenju demokratske misli i demokratskih vrijednosti, a jedan od načina je i podrška u organizaciji ovakvih aktivnosti”, kazao je Weinberg.

Aleksandar Dedović je, u ime organizatora, naglasio da je glavna tema škole vladavina prava, a cilj je da se kroz različite aktivnosti mladim ljudima približe i objasne pojmovi antikorupcije, integracionih procesa i ljudskih prava i sloboda.

“Vi ćete jednog dana biti lideri u zajednici. Znanje koje ovdje steknete mnogo će vam pomoći u pravilnom prepoznavanju društvenih situacija. Od vas očekujem da ih mijenjate u pozitivnom pravcu i Crnu Goru učinite boljom i kvalitetnijom za život”, poručio je Dedović .

Predsjednik Opštine, Branislav Đuranović, rekao je da mu je posebno drago što se škola organizuje u Danilovgradu, „gradu kojem mlade generacije imaju posebno mjesto i o kojima se brine na poseban način“.

„Danilovgrad je postao grad iz kojeg se ne ide, već grad u koji se dolazi. U lokalnoj upravi mnogo ulažemo u mlade kadrove i već osjećamo benefite u široj zajednici”, kazao je Đuranović.

Učesnici škole će, kako je saopšteno, u naredna dva dana imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima nevladinih organizacija, političkih partija, medija, naučnih i državnih institucija, a svi predavači su imali priliku da, u okviru različitih studijskih programa, borave i usavršavaju se u SAD.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.