Društvo

Žarko Pavićević ponovo u pritvoru

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici prihvatilo je žalbu specijalnog tužioca i odredilo pritvor bivšem predsjedniku Opštine Bar Žarku Pavićeviću, javlja Televizija Vijesti.
Žarko Pavićević ponovo u pritvoru
Portal AnalitikaIzvor

Pavićević, koji je osumnjičen da je opštinski budžet oštetio za više miliona eura, pušten je sinoć da se brani sa slobode, nakon što je saslušan kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, Miroslava Bašovića.

Bašović nije prihvatio razloge Specijalnog tužilaštva za određivanje pritvora Pavićeviću, ocjenjujući ih kao neosnovane.

Specijalno državno tužilaštvo je, zbog odluke Bašovića da ne prihvati predlog za određivanje pritvora Pavićeviću, ocijenilo da sud opstruira istragu Tužilaštva.

"Naš konačan stav je da u ovakvim okolnostima nijesmo u mogućnosti da nesmetano vodimo istrage po pitanju krivičnih djela iz oblasti visoke korupcije”, piše u žalbi Specijalnog tužilaštva, koja je jutros stigla u Viši sud, a u koju su Vijesti imale uvid.

Specijalno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenje istrage protiv Pavićevića i bivše direktorice Zavoda za izgradnju Bara, Danijele Krković.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva ranije je saopšteno da se osnovano sumnja da su osumnjičeni izvršili krivična djela u namjeri da pravnom licu Zavod za izgradnju Bara, pribave protivpravnu imovinsku korist od skoro dva miliona EUR, u kom iznosu je pričinjena i šteta Opštini Bar.

Osim toga, sumnja se da je Pavićević pričinio Opštini Bar i štetu od oko 930 hiljada EUR.

Istraga je pokrenuta i protiv privrednog društva Zavod za izgradnju Bara, AD Bar u stečaju, zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja izvršenog putem pomaganja.

Portal Analitika