Region

MUP Hrvatske: Granice otvorene, bez ograničenja

Granični prelazi Bajakovo i Tovarnik su otvoreni za saobraćaj bez ikakvih ograničenja, saopštio je MUP Hrvatske.
MUP Hrvatske: Granice otvorene, bez ograničenja
Portal AnalitikaIzvor

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić je rekao da je u 17.00 izvršena deblokada granice.

"Svi automobili bez obzira na registracije mogu da uđu u Republiku Hrvatsku, kao i kamioni. Do sada je u Republiku Hrvatsku ušlo 60.000 ljudi, a jutros je ta brojka bila 58.000. Pritisak izbjeglica iz Srbije je smanjen", dodao je Ostojić, prenosi B92.

Granični prelaz Batrovci-Bajakovo između Srbije i Hrvatske deblokiran je nešto posle 17 časova, saopštio je AMSS. 

"Po informacijama Uprave granične policije Srbije u 17.05 izvršena je deblokada graničnog prelaza Batrovci - Bajakovo s Hrvatskom. Počeo je ulazak teretnih vozila u Hrvatsku. Sva vozila, bez obzira na registarske tablice, mogu ući u Hrvatsku", navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, ranije u toku dana premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je da sa saradnicima intenzivno razgovara da danas ili sjutra ukine mjere na granici sa Srbijom. 

“Naša mjera na granici (sa Srbijom) možda je bila tvrda, ali ona je bila u obrani nacionalnih interesa i kontrole toka migranata koji kroz Srbiju prolaze bez ikakve kontrole", rekao je Milanović. 

Ovakva Milanovićeva izjava došla je neposredno nakon što je iz Brisela saopšteno da je od Zagreba zatraženo hitno objašnjenje odluke o zatvaranju graničnih prelaza sa Srbijom za kamionski saobraćaj. 

Portal Analitika